build professional website

Пошук по сайту

У Гірнику відзначили 30-ліття заснування храму

У неділю, 4 грудня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у храмі Введення в храм Пресвятої Богородиці, смт. Гірник з нагоди храмового празника та 30-ліття від дня її заснування.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Сьогодні всі богослужбові тексти говорять про храм, храм Бога живого, в якому приноситься жертва за наше життя, за наші гріхи і наші потреби в світі. Пресвята Богородиця своїм святим життям створила угодне місце, щоби прийняти Бога і так, як святиня, як говориться про мудрість Божу, яка будинок собі здобувала, щоби звістити хто простодушний нехай прийде на гостину і причастисться - це читаємо у Старому Завіті. Також Старозавітній текст описує нам про Якова, якому приснився сон і він це окреслив, що це місце Боже, і ця драбина, яка була у сні Якова, зображає нам Пресвяту Богородицю.

Господь зійшов на землю і воплотився через Пресвяту Богородицю. Храм, який приходить зі Старого Завіту - це місце нашої зустрічі з Богом. Пресвята Богородиця цю богословію засвоїла від тих часів, коли її ввели до цього, сповненого величністю Божою, храму. Богородиця весь час налаштовувала себе, щоб служити Богові якнайдосконаліше, вона вміла засвоїти присутність Божу і признавати Бога у своєму житті.

Господь вибрав її як вибраний посуд, щоб у ній замешкати тілесно, Він вчинив з неї храм і ми цей храм тепер наповнюємо. Ми будуючи храм перейняті життям на краще і звертаємося до Богородиці, щоб вона нам допомогла, щоб ми дар нашого життя могли наповнити Доброю Новиною.

Коли ми молимося молитву «Богородице Діво», кажемо – радуйся! Ми хочемо цю Божу радість розділити у своєму житті, як велику священну трапезу, щоб ця радість, яку Богородиця плекала, могла прийти до нас, щоб ми навчилися довіряти Богові.

У сьогоднішній час нашого життя, як нам потрібно довіритися, щоб стати храмом Божим? В наших бажаннях ми маємо захотіти стати кращими, покаятися, направити своє життя, щоб ця Божа благодать могла вміститися в нас, щоб ми приймаючи її в життя, могли досвідчити так, яка це зробила Пресвята Богородиця».

Після Божественної Літургії була зачитана Грамота адміністратору парафії о. Івану Квітковському на право носіння Хреста з прикрасами, що є церковною нагородою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336