build professional website

Пошук по сайту

Єпископи молилися у річницю відходу до вічності с. Надії Голейко

У суботу, 3 грудня 2022 р. Б., на запрошення сестер Згромадження Пресвятої Богородиці Фатімської у смт. Гніздичів-Кохавино, Преосвященний владика Михаїл у співслужінні владики Петра звершив Архиєрейську Божественну Літургію у річницю відходу до вічності с. Надії Голейко.

"Сьогодні молимося за нашу сестру Надію, яку можемо у своєму житті наслідувати. Бог так впорядкував світ, що кожному дав покликання і ми його розвиваємо, стараємося співдіяти з Божою Ласкою. Кожен дбає про своє покликання і дає себе на служіння ближньому. Ми всі стараємося в житті відкрити дію Божу, ласку Божу, силу і премудрість Божу. Наше життя полягає у цьому, щоб ми для себе відкрили Бога. В служінні ми відкриваємо важність чеснот, які ми заповзялися, щоб їх допильнувати і кінцево нам це приносить радість. Сестра Надія скромно вела своє життя. Ми її не викреслили із свого життя, ми її згадуємо не тільки, щоб молитися, а і спілкуватися з померлими, як нас навчає Катехизм. Померлі мають невидимий світ життя і цей видимий і невидимий світ вміщається у кожній людині. Наше спілкування у вірі - це дар Божий.

Одного разу, коли я був в Айштеті (Німеччина), не міг потрапити до монастиря, так як спілкуватися не вмів німецькою мовою, почав молитися за померлих цього краю. Так Господь вчинив, що я прийшов до монастиря вчасно, незнаючи дороги. Розповідаючи у монастирі, як все сталося, я запитав чи моляться вони за померлих. Це був сплеск віри, серед братії монастиря." - із проповіді владики Михаїла.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336