build professional website

Пошук по сайту

Кир Михаїл очолив богослужіння з нагоди храмового празника св. Йосафата у м. Кам'янець-Подільський

У неділю, 27 листопада 2022 р. Б. , Кир Михаїл очолив богослужіння з нагоди храмового празника св. Йосафата у м. Кам'янець-Подільський. Владиці співслужили: Правлячий Архиєрей Кам'янець Подільський УГКЦ - владика Іван Кулик, Правлячий єпископ Кам'янець-Подільської дієцезії РКЦ - владика Леон Дубравський та численне духовенство.

СВІТЛИНИ

"Сьогодні радо з вами розділяю храмовий празник. Це свято, як для мене - вдяка за той час, як народжувалася ця парафія. Це треба було вичекати, вистраждати, щоб сьогодні ми удостоїлись внутрішнього пробудження, щоб ми могли один-одного бачити, обнімати, радіти і возносити молитву. Дякуємо найперше Богові, що дав нам сили.

Сьгоднішня Євангелія, коли слухаємо, як Филип побачив Натанаїла і запросив подивитися на обіцяного Месію з Назарету, на що той відповів, що може бути доброго з Назарету. Ісус йому відповів, що цей правдивий ізраілітянин, але Ісус сказав, що бачив його під смоковницею і він пробудився духовно і визнав Ісуса - Сином Божим і Месією. Сьогодні це точка сильної віри, що Господь, який сотворив світ далі творить.

Святий Йосафат, покровитель храму, ще був малим і любив молитися. В один моиент, коли молився перед розпяттям почув, як промінчик торкнувся його серця. На іконі зображене порозуміння з Христом. Те, що він зустрівся з Христом, колись проявиться великим геройством. Він став засновником монашого чину, однак виявилося, що він свідомо загинув за єдність Церкви з Апостольським Престолом. Його Господь побачив і довірив Церкву, дава йому силу рішучості і посвяти, що він не завагався." - із проповіді Архиєрея.

Єпископ також пригадав вірним за часи, коли приїхав до Кам'янця-Подільського, щоб заснувати цю парафію та про людей, яких Господь посилав на дорогу служіння.

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336