build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння та дияконські свячення у Новому Виткові

У неділю, 06 листопада 2022 р. Б., у храмі Вознесіння Господнього, що у с. Новий Витків відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Петро. Єпископ освятив новий кивот та рукоположив у дияконський сан Ігора Грицу, випускника Львівської духовної семінарії.

СВІТЛИНИ

"Сьогодні ми звершуємо Святу Літургію, щоби почути Слово Боже, щоб воно знайшло місце в нашому житті і давало свій плід, як каже сьогоднішнє Євангеліє в тридцять, п'ятдесят і сто разів. Христос нас закликає бути досконалими, бо він досконалий. Коли чуємо притчу про сіяча, де зерно є Словом Божим, яке падає на різний грунт, то розуміємо, що чоловік - сіяч був досвідчений, знав куди кидати зерно, щоб воно проросло. Сьогоднішня притча не є про сіяча і не про зерно, як Слово Боже, але про землю в яку воно падає. Сьогодні ця притча є про кожного з нас, хто слухає Слово Боже і про грунт, який є в серці. Чи я можу себе утотожнити з цим грунтом, який приносить плід у тридцять, п'ятдесят чи сто разів. Напевно кожному з нас хочеться сказати - так Господи, я хочу бути доброю плодовитою землею, яка зрошує і вирощує плід. Ворог не спить і він, як у притчі про те зерно, що впало край дороги, хоче потопати його. Чи не варто мені огородити, щоб ніхто не топтав, чи може потрібно вибрати з землі каміння і приготувати добру землю, чи треба зусиль, щоб вирвати тернину, щоб не закривати мого обличчя на потреби ближніх. Сьогоднішня притча про стан душі і серця людини. Кожен з нас знає, що таке працювати на землі і скільки праці треба докласти, щоб земля добре вродила.

Христос говорить, що Царство Небесне здобувається силою. Я хочу побажати, щоб ми в житті докладали сили, щоб бачити ці перешкоди, каміння і тернину та роблячи іспит сумління вичищали землю, щоб вона була родючою і приносила добрий урожай.

Приходимо сьогодні, щоб у Господа, щось випрошувати і мусимо дивитися на душу, де вона сьогодні є, чи вона є чистою. Стараймося часто приступати до Са. Тайни Сповіді, щоб очищати землю серця і душі, щоб зерно яке Господь сіє проросло." - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336