build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське служіння у Тартакові

У неділю, 30 жовтня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у с. Тартаків з нагоди 25-ліття священства та служіння на парафії о. Богдана Лилика.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: « Св. Апостол Павло сьогодні підносить у собі Божу благодать, попри те, що він невгамовно трудиться, попри те, що він в ділах невтомний, Божа благодать дає йому силу переживати живу Євангелію. Йому Господь відкрив це, щоб люди бачили. Господь просвітив і зробив його невтомним апостолом.

Апостол Павло молиться, щоб розвинути дар віри, щоб не зламатися у труднощах. Сьогодні наші труднощі є випробуванням для нас. Чи ми Бога признаєм тоді, коли нам добре? Наша взаємодія має бути з Богом і сотвореним світом.

Катехизм УГКЦ навчає нас про видимий і невидимий світ: «Символ віри вказує на два виміри сотвореного Богом світу – видимий і невидимий. Про поєднання у творінні всього видимого і невидимого навчає святий Максим Ісповідник. Він, спираючись на слова святого апостола Павла про те, що «усе» було Христом і для Христа створене (див. Кл. 1, 16-17), під отим «усе» розуміє видиме земне і невидиме небесне, видиме людське і невидиме ангельське. Христос, воплотившись, нерозривно поєднався з творінням у «тілі і крові» Його людської природи. Усе творіння, видиме і невидиме, існує не завдяки власній природі, а завдяки діянню Божого Сина. (Катехизм Христос наша Пасха п. 113)

Сьогодні Євангеліє нас вчить вірити Богу, розповідає нам про неможливе – воскресіння сина єдиного у матері своєї. Це причина того, щоб ми могли просити у Бога тих ласк, які є майже неможливі.

До цієї глибини віри прийшла Пресвята Богородиця і довірилася навіть в тому, що було немислиме. Довіритися Богові в нашому житті – це виграшний варіант. Нам потрібно прийти до цього. Святий Іван Хреститель закликав до покаяння, щоб прийти перед Богом і бажати Святої Волі, яка є для всіх нас благословенною.»

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336