build professional website

Пошук по сайту

Привітання Преосвященного владики Михаїла з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників і захисниць України

 

ДОРОГІ НАШІ ЗАХИСНИКИ ТА ЗАХИСНИЦІ!

День захисника України, який ми відзначаємо у свято Покрову Пресвятої Богородиці, є особливим днем для всього українського народу. У ці дні, коли Україна переживає важкі випробування, пов’язані з ворожою військовою агресією та окупацією частини нашої землі, ми знову прибігаємо до стіп Пресвятої Богородиці, довіряючи українське військо та весь наш народ під нездоланний покров Небесної Заступниці.

Сьогодні Україна вкотре демонструє світові свою незламність та вірність Правді на шляху до остаточної перемоги. Цим нелегким шляхом ви, Захисники та Захисниці України, за гідним прикладом своїх попередників – Запорізьких козаків, Січових Стрільців, бійців Української Повстанської Армії та відважних захисників від нацистських окупантів, – також мужньо прямуєте сьогодні під покровом небесної Заступниці в боротьбі проти російського терористичного загарбника. Будьте певні, що тоді, коли ви через людську неміч стаєте безсилі, Небесна Мати дає вам силу встояти, не зламатися, не впасти, жити, бути правдивими захисниками.

У цей святковий день щиросердечно вітаю вас, дорогі українські воїни у нашій святій вірі, яка веде нас до перемоги! У молитві за вас єднаюся з усією спільнотою військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви, віддаючи кожного під непоборний покров нашої небесної Заступниці та Захисниці. Нехай Пресвята Богородиця провадить Вас дорогою правди, добра та любові, щоб Ви завжди гідно сповняли своє покликання, ступаючи шляхом Божих заповідей до остаточної звитяги добра над усяким злом!

Пресвята Богородице, моли Бога за нас!

+ Єпископ Михаїл (Колтун),

Керівник Департаменту військового капеланства

Патріаршої курії УГКЦ

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336