build professional website

Пошук по сайту

У Яструбичах освятили новозбудований храм

У неділю, 9 жовтня 2022 р. Б., Правлячий Архижрей Кир Михаїл звершив освячення новозбудованого храму у с. Яструбичі та очолив у нім першу Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

«Сьогодні ми святкуємо Новий Завіт, у якому нам Бог відкриває себе. Ми перейняті його словом збудували в його світі цей величний храм. Я вам дякую, що ви великою мірою заявляєтесь перед Богом через цей збудований храм, який ми сьогодні освятили.

Бог у своїй любові вийшов із свого неприступного світла і об'явив себе у цьому світі. Він збудував цей світ, як храм, у якому ми живемо. Бог оцінює світ, який сотворив - і побачив Бог, що все було добре. Бог наче митець приглядається до сотвореного світу і бачить свого Сина Ісуса Христа, який приходить, щоб спасти нас і дарувати нам спасення на землі і на небі. Ця любов Божа немає початку і кінця, вона продовжує виливатися на сотворений світ.

Людина є вінцем усього створіння, вона стає образом Божого уподобання. Ми усі через хрещення стали синами Божими, через подібність до Христа, бо Христос став подібним до нас.

Сьогодні святкуємо пам'ять переставлення Івана Богослова, який набрався натхнення в Ісуса Христа і великими мірами міряє велику Божу любов до нас. Ми побудували цей храм, щоб мати частку у Бозі. Господь впродовж нашого життя ділиться своєю любов'ю і ми це маємо признати. Для цього Христос оснував Церкву, щоб його слова запевнення могли у ній лунати і ми могли втішатися.» - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336