build professional website

Пошук по сайту

У Опільську візначили 130-ліття храму та освятили дім для ВПО

У день Преображення Господнього, 19 серпня 2022 р. Б., Преосвященний владика Кир Михаїл звершив богослужіння у парафії с. Опільсько, Сокальського деканату. 

СВІТЛИНИ

"Вітаю вас із святом, яке Господь вчинив на землі, ще перед своєю смертю.

Ісус Христос є історичною особою, який жив на землі, народився від Пресвятої Богородиці і показав на собі шлях до Царства Небесного, яке проповідував. Щоб апостоли не втратили рівноваги у вірі Ісус у своїм тілі показав славу свого Божества. Такого видіння, слави і краси вони не знали, але побачили славу і як Ісус розмовляв з Іллею та Мойсеєм. Тут ми бачимо, що померлі живуть в очікуванні цієї слави, яку Ісус приготовлює для нас. Це сталося для утвердження нас у вірі. В терпіннях ми часом безрадні, не вміємо легко пережити, але у цьому терпінні криється велика спасенна сила. Ця сила діється навіть в смерті, бо живими не можемо бачити Бога.

В Преображенні, коли апостоли були охоплені славою і величчю, їм дався чути голос Божий - Це Син мій улюблений, його слухайте. Це нам напуття на життя, щоб ми наслідуючи Євангелію, могли увійти в славу небесного Отця. Ісус Христос є той, що творить оновлення. Він мученикам дає неустрашенну силу. Христос і нас хоче провести через терпіння до своєї слави і дасть сили їх перенести. Ми є свідками всіх чудес Євангельських. Все це наше надбання, щоб ми могли це сповняти.

Нам усім важко думати про навернення росії. Пресвята Богородиця закликає нас до молитви за навернення росії. Це важко, але так нам треба досвідчити. Ісус на хресті молився за ворогів. Ми нічого нового і кращого не можемо придумати. Коли ми не простимо, ми не зможемо побачити тієї слави.

Бажаю, щоб ви були героєм своєї віри, щоб нею підтримати тих, які потребують допомоги." - із проповіді владики Михаїла.

Після богослужіння єпископ відзначив благословенною грамотою адміністратора парафії о. Тараса Венгрина та парафіян з нагоди 130-ліття храму та освятив овочі та фрукти.

Також єпископ освятив відремонтоване приміщення, у якому будуть проживати ВПО.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336