build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння та презентації книги у Сопошині

У неділю, 14 серпня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл відвідав парафію с. Сопошин. У співслужінні духовенства єпископ звершив Архиєрейську Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогоднішнє Євангеліє запевняє,що Бог не залишив сотворений світ, а супроводжує життя всієї вселенної і наше життя. Нам видається, коли ми є безпорадними в наших життєвих переплетах і терпимо себе і все навколо і ще нарікаємо - це наші звичні реакції, коли хочемо зарадити собі і комусь. Ми маємо сприйняти в цю хвилю, що все в руках Божих, але нам не завжди приходить це на думку.

Ми мусимо повірити, що на пустці Бог сотворив безмірний світ, який є і духовний і матеріальний, видимий і невидимий і у такому складному світі ми живемо. Христос нас вчить і прийшов на землю, щоб звістити Добру Новину, що він є з нами.

Історія людського життя показує, якби Господь світом не керував всі би давно запропастилися. Бог цим світом управляє, живить і нам дає в ньому жити.

Коли ми нічого не можемо змінити, наша віра має бути найбільше живою і тоді Господь являється так, як сьогодні апостолом. Апостол Петро в супровід своїх сумнівів пішов до Христа і йшов поки тривав у вірі. Неймовірне стає очевидним. 

Коли Церква була забороненою, здавалось би неможливо, щоб вона стала вільною. Я був в тому часі і наслідував своїх наставників, які молилися про неймовірне - за свободу Церкви. І наші герої християнської віри - єпископи і священники заявили, що вони є і хочуть цієї Церкви. Бог покликував і кріпив у вірі тих , через кого наша Церква вистояла.

Як в історії життя Церкви так і в нашому житті ми маємо бути втішені Христовим словами - не бійтеся, я з вами.

Матір Божа, яка довірилися Богові, мала багато розчарувань, але вона набрала довір'я і впевненості. Скільки часу пройшло, а ми хочемо цією вірою перемогти.

Пресвята Богородиця просить молитися за навернення росії. Хтось ненавистю палає, хтось смерті бажає, а ми маємо йти слідами Христовим. Ми маємо людські емоції, але християнин має уподібнюватися до Христа, щоб проявилася сила Божа".

Після богослужіння відбулась презентація книги.

Прес-служба єпархії



Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336