build professional website

Пошук по сайту

Освячення катехитичної школи та піддияконські свячення у Лопатині

У неділю, 31 липня 2022 р. Б., у храмі смт. Лопатин відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив преосвяшенний владика Петро. Святкове богослужіння відбулось з нагоди освячення парафіяльної катехитичної школи. Перед богослужінням Архиєрей уділив ступінь піддиякона чотирьом семінаристам Івано-Франківської Духовної семінарії.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Єпископ виголосив проповідь: «У цю літню пору збираємося у Лопатині, щоб відкрити нову сторінку у вашій парафії, де буде освячено катехитичну школу, де буде відбуватися навчання і розмова з Господом Богом.

Церква передає свою віру, коли інші свідчать і бачать. Найперше, ця віра народжується в родині, коли дитина бачить свідчення віри. Ми маємо великий обов’язок свідчити віру її проповідувати і нею жити.

В сьогоднішньому Євангелії ми чуємо про два оздоровлення. Оздоровлення сліпих, які повірили, що Господь може їх оздоровити. Вони чули про оздоровлення, яке ставалося вже з іншими і вони йшли за Ісусом. Часом ми коли маємо труднощі віри, чи йдемо до кінця, чи довіряємо Христові, чи віримо, Христос може розв’язати ту чи іншу проблему в нашому житті. Часто говориться про віру, що вона бачить через стіни, дає можливість побачити те, що не можемо побачити фізичними очима.

У часі війни ми питаємо, чи буде сила, щоб перемогти ворога і випхати його з нашої землі. Ми не можемо розраховувати на людську силу і на матеріальне забезпечення. Ми хочемо, щоб все закінчилося, але незнаємо в який спосіб це може статися.

Просімо, щоб очі нашої віри були відкриті, бо віра дає дивитися у завтрашній день.

Катехитична школа – це місце де відкриваються очі віри.

Користаючи з цієї школи, входімо до неї, щоб користати з Божої науки.

Коли Господь зробив чуда, багато людей нарікали на Христа, бо заздрили, що зціляв людей і збирав біля себе силу народу. Ми чуємо, що Господь зробив ще багато чуд і звіщав людям про спасіння.

Ми надіємося не тільки на катехизацію у школі, але також пам’ятаймо, що першими катехитами є батьки, які передають знання про Господа Бога».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336