build professional website

Пошук по сайту

У Чішках відзначили храмовий празник та освятили престіл

У неділю, 31 липня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив архиєрейське богослужіння у храмі св. пророка Іллі у с. Чішки з нагоди храмового свята та освятив престіл, проскомидійник і тетрапод.

СВІТЛИНИ

"Маємо сильного і славного пророка Іллю і хочемо мати таку віру, як він. У сьогоднішньому Євангелії ми слухаємо про віру, через яку оздоровились сліпі.

Бог дав нам дари, щоб ми життя розвивали і любили, не лінувалися щось робити для себе і інших.

Христос приходить на землю не для того, щоб йому служили, а приходить нам послужити і віддає своє життя за наше спасіння. Через наші немочі і гріхи ми нехтуємо тим, що Господь нам дав.

Катехизм нас навчає, як ми маємо полюбити життя, починаючи з Ісуса Христа, який ради нас прийшов на землю, ради нашого спасіння. Бог у своєму єстві задумав людину і для неї сотворив світ.

Митрополит Андрей молився, щоб Господь дав йому любов до свого народу.

Церква виховує людину і має імутітет у собі, що формує суспільство. Церква дбає про людську мораль, якою людина має бути: чесною, справедливою і терпеливою, щоб могти прощати і в цьому криється Царство Боже.

Ми всього незнаємо, і я незнав, але молюся і Господь мені багато всього дає, я став монахом, потім священником і єпископом. Кожен в Церкві зростає, але до неї нас приводять батьки і ми маємо їм завдячувати.

Ми концентруємо свою увагу на війні, але також маємо молитися, бо у молитві є таїнственна сила. Коли ми молимось і віруємо, то в житті стається неможливе.

Богородиця нам дає запевнення, щоб молитися за навернення росії – це важко.

Святий пророк Ілля мав сильне свідчення Бога, а сьогодні ми маємо досвідчити силу віри, силу добра, силу прощення – в тому заключається сенс нашого життя." - із духовного слова Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336