build professional website

Пошук по сайту

На парафію у с. Замочок привезли мощі св. Димитрія, на постійне перебування

У вівторок, 19 липня 2022 р. Б., на парафію св. влкмч. Димитрія у с. Замочок, Жовківського деканату були привезені мощі покровителя святині - св. Димитрія.

Мощі урочисто вніс владика Іриней Білик, який привіз їх із Апостольської Столиці. Після внесення був відслужений Акафіст на прославу св. влкмч. Димитрія, який очолив владика Іриней у співслужінні Правлячого Архиєрея Кир Михаїла, владики Петра та численного духовенства.

СВІТЛИНИ

Із духовним словом до вірних звернувся владика Михаїл: "Ми сьогодні приймаємо мощі переможного воїна, який перемагав у своєму житті всі труднощі і Господь його увінчав славою чуда творити і ми сьогодні до нього молимось і молитися разом з ним. Ви старалися у вірі відшукати св. Димитрія і від сьогодні владика Іриней виконав Боже завдання і ми сьогодні удостоїлися молитися із св. Димитрієм і наповняти цей храм силою віри.

Ми молимося і дякуємо владиці Іринею, що приніс нам свято і приніс надію на перемогу України над світовим злом, на яке дивимося, але не здаємося, бо Бог дав нам силу, щоб ми своєю вірою  уподібнювались до цього Мироточця і змогли у нашому житті повторити це чудо перемоги".

Владика Іриней: "Ми вдячні Божій Благодаті, що дозволив із Апостольської Столиці передати вам довгоочікувані вистражнані мощі вашого покровителя, св. великомученика Димитрія. З цієї нагоди маю честь передати вам апостольське благословення від папи Франциска для вас, ваших родин і всього українського народу". Також єпископ зазначив, що св.влкмч. Димитрій, переможиць, побідоносець, той хто приносить перемогу, маючи уряд і славу не спокусився, а був вірним Богові і не пошкодував свого життя за Нього".

На завершення з подячним словом звернувся о. Ярослав Малиш, парох храму.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336