build professional website

Пошук по сайту

Студенти Сокальсько-Жовківської єпархії завершили навчання у катехитично-педагогічному інституті УКУ

18 липня свої дипломи про завершення навчання отримали 54 талановитих і працьовитих випускники Катехитично-педагогічного інституту УКУ, із них 18 випускників із Сокальсько-Жовківської єпархії, а також зі Львова і Харкова, з Києва і Сум, з Чернігова і Дніпра, Вінниці і ще з багатьох міст і містечок України.

СВІТЛИНИ

“У цей нелегкий час, дякуючи ЗСУ, які захищають нас, студенти змогли завершити цей непростий, проте надзвичайно цікавий та насичений навчальний процес. – наголосив директор КПІ УКУ д-р Назар Дуда. – Та найперше – вони зуміли розпізнати у собі дар покликання до катехитичного служіння і відгукнулися на нього.

Український католицький університет став для них місцем, де втілилися усі їхні задуми та старання стати добре сформованими, якісно підготовленими катехитами.

Сьогодні ми вітаємо випускників, які пройшли дуже непросте навчання. Розпочали його звично, але вже за декілька місяців вимушено перейшли на нову для усіх нас дистанційну форму навчання через карантин, а останній рік закінчували в умовах воєнного стану в країні. Вони все, вони зуміли завершити навчання!

Цього року, вперше за всю історію існування нашого інституту, серед випускників є група з Харкова. З початку війни вони опинилися в епіцентрі жорстоких подій, але без вагань продовжили навчання і сьогодні радо вітаємо їх серед наших випускників!

Випускні урочистості є не завершенням, а лише початком служіння у Божому виноградинку! Вас чекають парафії, спільноти, діти, молодь, але також перед вами є ще багато незвіданого та незнаного, до чого вас покличе ще Господь!

А сьогодні вітаємо вас і бажаємо гідно, з вірою, молитвою, словом і власним прикладом здійснювати своє катехитичне служіння!”

За давньою світовою університетською традицією, щорічно на випускних урочистостях з вітальною промовою до присутніх від імені усіх студентів звертається салютатор. Цього року з промовою від випускників КПІ УКУ – 20022 звернулася пані Оксана Кулєш, староста групи з Києва:

«Впродовж цих трьох років ми отримали чудову базу основ християнської віри, але найголовніше – ми знайшли поміж нас живого Христа. Наші навчальні групи стали маленькими моделями правдивої Христової Церкви. А ми самі – пережили великий спільний досвід не тільки навчання, але й жахливий подій і випробувань, які б ми не мали пережити.

Ми розпочали навчання у спокійний час, на зміну якого прийшов час карантину. Для багатьох наших студентів перехід на дистанційну форму навчання здавався надзвичайно важким завданням. Але ми не знали, що попереду нас чекають ще важчі часи – війна.

Знаєте, завдяки чому ми могли вистояти? Завдяки цим щирим сльозам. Завдяки турботі один про одного, яку ми виявляли навіть простим питанням: «Як ти там?».

З часу, коли ми зустрілися, наше особисте світло, яке ми несемо людям і одне одному, стало сильнішим і яскравішим.  Так, були моменти, коли здавалося, що воно може взагалі погаснути. Але спільними зусиллями ми не давали цього зробити.

Ми знаємо, що один ліхтар не освітить міста, як і одна свічка – не зігріє будинку. Але наше спільне світло і любов здатні зігріти і огорнути любов’ю багатьох!»

Джерело

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336