build professional website

Пошук по сайту

ПРИВІТАННЯ ВЛАДИКИ МИХАЙЛА (КОЛТУНА) З НАГОДИ ДНЯ ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИХ СИЛ УКРАЇНИ

У першу неділю липня в Україні відзначається День Військово-Морських сил України, а в Українській Греко-Католицькій Церкві святкують свято Матері Божої Неустанної Помочі. З огляду на це, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в неділю, 4 липня 2021 року, віддав український військовий флот під покров і ласкаве заступництво Матері Божої Неустанної Помочі.

Сьогодні згадуємо про цю подію з особливою вдячністю Богові за його провід в ухваленні такого своєчасного рішення. У час, коли наш народ потерпає від зухвалого та жорстокого агресора, коли бойові дії ведуться на землі, в повітрі та на морі, ми знову припадаємо під ласкавий покров Матері Божої Неустанної помочі, благаючи її про особливу підтримку для військовослужбовців Військово-Морських сил України. Нехай вселаскава Мати Божого Сина зглянеться сьогодні над синами та доньками українських матерів, що зі зброєю в руках боронять нашу свободу та людську гідність. Закликаємо її особливого заступництва за командування українського флоту в прийнятті рішень та в боротьбі за майбуття Української Держави. Віримо в перемогу добра над злом, правди над брехнею, справедливості над кривдою.

Віримо, що сьогодні, у сповнений випробувань для нашого народу і його війська час, Мати Божа Неустанної Помочі щирим материнським серцем дослухатиметься до молитов українських матросів і їхніх командирів та залишатиметься для них тихою пристаню, надійним притулком і ласкавою провідницею крізь грізні виклики воєнного часу.

Просимо заступництва Пресвятої Богородиці за поранених і зниклих безвісти матросів, старшин, сержантів та офіцерів ВМС України, за їхні родини, сповнені болю та тривоги. Особливо смиренно припадаємо перед Матір’ю Божою Неустанної Помочі з молитвою за душі полеглих українських воїнів. Нехай у її материнському образі кожен знайде для себе відблиск надії на всеосяжну Божу любов, що “гордим противиться, а смиренним дає благодать” (1Пт 5, 5).

 

†Єпископ Михаїл (Колтун)

Керівник Департаменту військового капеланства

Патріаршої курії УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336