build professional website

Пошук по сайту

Празник Пресвятого Серця Христового у Жовкві

У неділю, 3 липня 2022 р. Б., у храмі Пресвятого Серця Христового при монастирі оо. Василіян відзначили престольний празник. Святкове богослужіння очолив Правлячий Архиєрей Кир Михаїл у співслужінні численного духовенства.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні ми святкуємо свято у якому молимось, що Христос від свого Серця усю благодать істочивий ради нашого спасіння, ради нашого з вами життя є істинним Богом і в це ми віруємо. Ця любов Ісуса Христа робить нас наповненими. Катехизм навчає, що християнин є новою людиною у Христі, яка приймає участь у дійствах, які нам Господь передбачив. Ми цього передбачити не можемо, але ми  віримо і діємо у довір'ї до Бога.

Ісус Христос вмирає на хресті і виявляє свою любов до ворогів - прости їм бо не знають, що роблять. Це досконала любов і ми всі так повинні робити, бо не знаємо який буде кінець справи.

 Христос не міняється як той, що був на хресті з любов'ю і той, що є сьогодні. Він є повний любові і тільки у вірі ми можемо його відкрити і уподібнюватися до його досконалої любові.

Ісус терпів за кожного з нас, а ми часом в родині не можемо терпіти, хочемо цих терпінь позбутися, а вони такі спасенні, такі лікуючі і дарують нам життя вічне. Ми маємо щораз уподібнюватися до Христа Чоловіколюбця, який віддав всю свою любов, бо більшої немає любові. Навіть коли не можемо і не хочемо любити і молитись, просімо у Господа: Дай нам любити Твоєю любов'ю. Любімо тією любов'ю, яку Христос дав Церкві, дав нам, щоб ми у ній жили. Минеться все терпіння і злидні, тільки не мине любов.

Катехизм навчає, що Бог вийшов із свого віковічного світла і явив нам свою любов, щоб дати нам можливість сприймати світ.

Господь виливає зі свого серця благодать і цю благодать він вилив Пресвятій Богородиці, яка перенесла всю несправедливість, яка співстраждала з ним.

Терпіння ваші повернуться а радість - це наше запевнення. Закінчиться війна, настане мир і я хочу щоб ви були вірними тим заповітам Божої любові - любити ворогів і молитися за їх навернення - це вмістила у собі Пресвята Богородиця. Це найбільше запевнення і ми молимося, щоб це сталося, а це станеться, бо ми довіряємо любові Пресвятої Богородиці.

Вітаю всіх зі святом Божої любові, яке Господь дав, як перемогу нашого життя".

Після Божественної Літургії єпископ відслужив Благальну Пісню - Суплікацію та благословив всіх вірних.

Прес-служба єпархії



 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336