build professional website

Пошук по сайту

У Червонограді молитовно відзначили День міста

У неділю, 26 червня 2022 р Б., Преосвященний владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Свщмч. Йосафата у Червонограді з нагоди святкування Дня міста.

СВІТЛИНИ

«Сьогодні ми розважаємо над тайною, що Бог залишився для нас в маленькій часнинці хліба і краплі вина і завжди чекає на нас у кивоті. Співпало, що сьогодні святкуємо 330 років від дня заснування нашого міста.

У Сьогоднішньому святі ми бачимо хліб і вино, а сприймаємо вірою, що серед нас присутній сам Спаситель. На Тайній вечері Христос розламав хліб і роздав вино, кажучи, пийте і їжте – це Тіло і Кров моя. Він залишається з нами бо сказав, коли будемо робити це на спомин - він буде серед нас.

Без Євхаристії наше духовне життя немічне.

Господь говорить,що хто не їстиме тіла і не питиме крови не матиме життя вічного. Часто ми про життя вічне говоримо, як про щось далеке, а не як про вічне щастя. Нема такої людини, яка би хотіла бути нещасливою, гріх і його усвідомлення робить нас нещасливими.

Священник перед причастям піднімає Агнця над престолом кажучи - святе є святим, це є наша ціль. Виходячи з храму ми хочемо нести Бога в світ. Приймаючи найсвятіші Тайни ми маємо ним ділитися.

Коли ми святкуємо якісь свята, готуємось і хочемо, щоб гості споживали ті дари, які ми для них приготували, але колись хтось приходить і не споживає, для нас би це було образливо. Стараймося бути приготовленими і споживати, щоб бути учасниками цього Таїнства." - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336