build professional website

Пошук по сайту

270-ліття храму, 10 років священства та дияконські свячення у Підгірцях

У неділю, 26 червня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл відвідав парафію с. Підгірцях з нагоди 270-ліття від заснування та 10 років священства адміністратора храму о. Тараса Дзьоби. У часі Божественної Літургії Архиєрей уділив дияконські свячення піддиякону Богдану Садовському.

СВІТЛИНИ

"Бог діє своїм провидінням через нас. Катехизм навчає, що Церква Христова - це люд божий об'єднаний у Святому Дусі, здійснює своє служіння. Ми до цього служіння покликані, як християни. Серед усіх загроз у світі є Божі утіхи, Церква звершує служіння, крокує історією, щоб свідчити таїнство Воскреслого Христа. Христос діє в людських серцях навіть тоді, коли ми не молимося і віддалилися від істини, він нас пробуджує, не дає загубитися. Бог ніколи нікого не лишає, він про кожного пам'ятає, супроводжує до Царства Божого. Так, як Христос Воскрес, так і нас до цього воскресіння веде.

Церква пройшла переслідування від самого початку, коли Ісус сказав іти і навчати всі народи своїм учням. Церква стає славною в умісною в нашому житті, вона формує суспільство у любові. Цей заряд діяння Ісуса Христа в Святому Дусі робить наші вчинки плідними та успішними.

Сьогодні ми відзначаємо св. Миколая Чарнецького і тих, що з ним. Це свідчення нашої віри. Тоді, коли найбільше треба було утвердитися у вірі, Миколай Чарнецький був рушієм і зарядом де народ збирався потайки і по ночах. На його гробі діялися великі чуда. Колись і я ходив на цей гріб помолитися, може відразу нічого не відчув,але Дух Святий супроводжував. Я знайшов священників, товаришів по покликанню. Те, що було незнаним стало доступним і через 8 років Церква покликала мене до священства, невдовзі Церква відзискала свободу, а згодом я був покликаним до єпископського служінні. Нічого значного ніхто не міг побачити але Святий Дух діяв у всіх небезпеках і загрозах і давав успіхи. Дія Святого Духа не припиняється, він діє навіть тоді коли ми не помічаємо, але ми вірою спрямовуємо свою увагу на цю дію в нашому житті.

В сьогоднішній час загрози війни тут в нас є фронт і боротьба де не треба здатися, а довіритися Богові. Пресвята Богородиця у своєму служінні покликана упевнити нас в покликанні бо вона співдіяла з Господом Богом. Вона сьогодні нас всіх закликає до молитви своїм переконанням. Молімося разом зі святими, щоб Бог дав сили жити і змагатися, здобути перемогу і втішатися." - із проповіді Кир Михаїла.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336