build professional website

Пошук по сайту

У понеділок Святого Духа владика Петро відвідав парафію у с. Трійця

У понеділок Святого Духа владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Трійця, Лопатинського деканату.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "У день П'ятидесятниці ми пригадуємо про заснування Церкви. Відколи Святий Дух зійшов на апостолів, відтоді Церква Христова заіснувала на землі і майже вже дві тисячі років розвивається і найважливіше, проповідує Воскреслого Бога. 

Господь через свого Сина промовляє і відкриває свою повноту. Він посилає Святого Духа, щоб наповняти наші серця і наділяє нас дарами, щоб ми приносили добрі плоди.

Сьогодні ми слухаємо в Євангелії, як має жити Церква. Найперше навчає нас не гордувати найменшим. Господь прийшов спасти те, що пропало. Христос говорить про заблукану вівцю, яка заблудилася і він не хоче її втратити, йде шукати, кладе на рамена і приносить до стада. Господь показує, як любить людину, що готовий йти за останньою. Немає такої людини, яку Господь не відкупив на хресті. Господь до останнього бореться за заблуканою овечкою, щоб вона не пропала. Завданням Церкви є до кожного промовляти Слово Боже і провадити люд Божий до Царства Небесного. 

Через Святі Тайни Хрещення і Миропомазання ми всі стаємо громадянами Царства Небесного і маємо стояти на сторожі цього Царства. Ми повинні читати Слово Боже і розважати, щоб поглибити і утвердити свою віру".

Прес-служба єпархії

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336