build professional website

Пошук по сайту

Храмовий празник та 520-річчя храму у с. Потелич

У понеділок Святого Духа Преосвященний владика Михаїл відвідав Парафію Зіслання Святого Духа у с. Потелич, яка відзначає своє 520-річчя.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні ми зібрались, як колись в П'ятидесятницю, свідчити свою готовність в своєму житті і  слухати Божий голос, що говорить до свого народу.
Бог у свої любові до людства вийшов із свого неприступного світла і божественного життя і об'явив себе людям у сотвореному світі. Світ, в якому ми живемо, освоюється Господнім світлом, так нас навчає Катехизм.
Основою світу і нашого життя є благодать Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і Причастя Святого Духа. Цією благодаттю ми освячується і знаменуємо себе в ім'я Отця і Сина Святого Духа. Коли ми є носіями Божої любові і дарів, Господь дає сили, щоб дари Святого Духа розвивалися в нашому житті. Через ці дари ми набираємо подібності до Бога. Господь їх дав, щоб ми не змарнували, а їх засвоїли. Коли ми засвоїмо дари, відчуємо вартість життя людини. 

Апостоли натхненні Духом проповідували Божке Слово неустрашимо, вони говорили з впевненням і їх супроводжували чуда. Вони немали ні багатства, ні харчів, але йшли проповідувати і нічого їм не бракувало - це Дух Святий діяв".

На завершення Богослужіння адміністратор парафії о. Михайло Захарко склав слова подяки для єпископа та привітав всіх із храмовим празником.

Прес-служба єпархії

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336