build professional website

Пошук по сайту

Рада Церков висловила протест щодо муралу «Свята Джавеліна» в Києві

Релігійні діячі закликають київську владу та міських активістів дотримуватися норм законодавства України, яке зобов’язує з належною пошаною ставитися до релігійних переконань наших співгромадян.

Свій протест щодо муралу «Свята Джавеліна» Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій спрямувала Президенту України Володимирові Зеленському та Київському міському голові Володимирові Кличку.

«Стіни багатоповерхівок у столиці є не приватною галереєю, а публічним простором, тому при створенні новітніх мистецьких продуктів на них просимо дотримуватися норм українського законодавства, яке зобов’язує з належною пошаною ставитися до релігійних переконань членів українського суспільства», – закликає Рада Церков.

Цей мурал без належного громадського обговорення вже почали малювати на будинку по вулиці Авіаконструктора Антонова, 13 у Солом’янському районі Києва. На ньому нібито Богородиця тримає в руках переносний протитанковий ракетний комплекс FGM-148 «Джавелін», який українці використовують для зупинення російської агресії.

«Ми, віруючі люди України, висловлюємо категоричне несприйняття і протест таким виразам публічного псевдомистецтва, які використовують релігійні почуття та символи як об‘єкт пародії», – наголошують українські релігійні діячі.

Раніше Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій закликала українську громадськість залишатися воїнами Світла та не популяризувати матюки, зокрема на вуличних білбордах та в рекламі.

Джерело: ВРЦіРО,
фото: ТГ-канал Верховної Ради України

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336