build professional website

Пошук по сайту

У Радехові відзначили свято перенесення мощей св. Миколая

У неділю, 22 травня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Миколая, що у Радехові.

СВІТЛИНИ

"Наше життя Господь увінчує святом і до цього свята ми приходимо дорогою випробування. Все це є через нашу неміч, кволість і ми в своєму життя потребуємо пожвавлення віри, бо часом нас так клопоти оковують, що ми починаємо жити тільки для матеріального. Людина складається, як з матеріального так і з духовного, через матеріальне ми відчуваємо і засвоюємо світ.

Сьогоднішнє Євангеліє говорить про воду і криницю, як скарб для народу, де Яків подбав про покоління. За спадщину, яку Господь залишив. До тої води ставилися з великою пошаною, дорожили нею.
Бог нам дав колоритний і багатющий світ, що від нього життя походить.
Наш обов'язок відчувати це з великим благодаренням, бо від цього залежить наше життя.
Нам Господь дав у відповідальність світ у якому живемо. Ми відповідальні за світ і за кожного з нас.
Знаючи Катехизм ми будемо впевнені у випробуваннях, бо віра нас веде до свята, яким Господь хоче увінчати наше життя. Господь світ створив для людини і хоче її облагороджувати і збагачує нас духовними дарами.
Ми сьогодні маємо живий приклад милосердя - святого Миколая. Святкуємо і хочемо того милосердя Миколая, щоб воно вселилося в нас і зціляло, щоб ми були подібними до чудотворця. Милосердя робить обличчя подібне до Бога. Ми можемо уподібнюватися до Божого лиця. Воно розвивається і має продовження, як на землі так і у вічності.
Святий Миколай набрав мудрості від Пресвятої Богородиці, щоб вона була такою глибокою. Ми бачимо, як Христос вчив учнів іти на проповідь і вони йшли і вірили, що Ісус через них буде діяти. Святий Миколай є прикладом, яким через милосердя обнадіяв цілий світ. Блаженні милосердні, бо вони милосердя доступлять. Ми це милосердя приймаючи маємо діяти в ньому, щоб його відкривати.
Ми сьогодні просимо святого Миколая, щоб він нам дав цілющої сили і Ласку, яку він як святий може дати." - із проповіді Кир Михаїла.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336