build professional website

Пошук по сайту

У Руді Сілецькій відбулась проща до Пресвятої Богородиці, прославленої у Фатімі

У суботу, 14 травня 2022 р. Б., владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. руда Сілецька, з нагоди прощі на честь Пресвятої Богородиці, прославленої у Фатімі.

СВІТЛИНИ

"Ми потребуємо, щоб нас хтось любив, ми також потребуємо любити. Ми бажаємо любові і хочемо справедливості. Коли хтось проти мене поступив несправедливо, то в нас не зароджується бажання любити, а бажання помсти, а Христос каже любити.

Як мені ставитися до тих, які є проти мене? Як ставитися, коли ворог нападає і хоче знищити мою землю? Христос каже любити ворогів. Христос не хоче смерті грішника, Він хоче його покаяння і навернення. Ми бачимо, що часто перед Богом стоїмо, як вороги, які когось образили. Господь закликає кожного з нас бути гідним нести свій хрест, бо хто не несе хреста, той недостойний. Пресвята Богородиця у об'явленнях закликає до чування. Богородиця просить до покаяння і ми, як християни особливо тепер це прохання молитися за покаяння і навернення. Ми часто не знаємо, як його просити, як полюбити. Бог не хоче, щоб світ гинув. Людина, яка живе з Богом не може чинити злодіянь, які ми бачимо.

Ап. Павло, говорить, що наша віра від слухання. Христос через писання зроджує у нас цю віру. Коли ми маємо нагоду розважати про Пресвяту Богородицю, згадуємо слова, які вона сказала на весіллі у Кані Галілейській: все, що скаже вам - робіть. Христос говорить через слово Боже, бо сам є Словом. Найбільшим ворогом у моєму житті має бути гріх. Навіть, якщо цей гріх трапиться, ми маємо повертатися до покаяння. Дбати про своє навернення і молитися про навернення ворогів. Господь хоче бачити нас, як своє знаряддя яким хоче цей світ навертати.

Мусимо вважати, щоб мої вчинки не були джерелом зла. Щоб в нашому серці не зроджувалося зло. Христос навчає не боятися тих, хто може вбити тіло, бо душі вбити не зможе. Вчімося від Пресвятої Богородиці довіряти все те, що є в нашому житті, щоб зло не входило до наших сердець." - із проповіді владики Петра.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336