build professional website

Пошук по сайту

Великодне привітання владики Михаїла для воїнів та їх родин

Дорогі українські воїни, родини наших полеглих героїв, волонтери та всі люди доброї волі, всечесні отці-капелани, рідний український народе!

Цього року ми зустрічаємо Воскреслого Христа в умовах жорстокої війни, великих втрат і руйнувань на нашій рідній землі. У мороці болю та насилля, яких ми несправедливо досвідчуємо, для нашого християнського сумління так важливо пам’ятати: Бог поруч. Він відчуває наші рани, плаче з нами нашими сльозами, журиться нашою журбою. Він уже колись пройшов цією дорогою невимовних страждань. Він не залишить нас сьогодні. Спаситель пам’ятає біль, спричинений цвяхами в Його долонях, глузуванням кривдників, жорстоким побиттям та несправедливим засудом на смерть. Йдучи своїм хресним шляхом, Ісус відважно ніс наш з вами хрест, аби для нас із вами прокласти шлях до воскресіння.

Молімося сьогодні серцем, сповненим віри, надії та любові, щоб Бог дарував нам нездоланний дух єдності, свободи та гідності Божих дітей. Нехай благодаттю, дарованою нам у воскресінні з мертвих Божого Сина, сяйво Його звитяги перебуває у вірному серці кожного українського воїна, який з любов’ю стоїть на захисті своєї рідної землі та нашого народу; у міцних і вмілих руках наших медиків, які під загрозою смерті невпинно рятують життя; у добрих очах волонтерів, що поспішають із допомогою туди, де її найбільше сьогодні потребують; в устах кожного військового капелана, який звіщає Христову благовість там, де людське серце зараз так чекає Бога.

Нехай ця непохитна єдність українського народу в протистоянні злу, в боротьбі з жорстокістю та насиллям ворога, в непохитній вірі в перемогу та в надії на Воскреслого Христа провадить нас скорботними дорогами сьогодення до дня нашої остаточної звитяги! Щоб і на полі бою, і у шпитальній палаті, і у смутку та тривозі чиєїсь зраненої душі стати благовісниками Господнього воскресіння, відважними воїнами Божого світла і добра.

Нехай Господь, що силою своєї Божественної любові до людини здолав потугу та ярмо смерті, благословить у своєму воскресінні Україну та цілий наш незламний, нескорений, відважний і вірний Український народ!

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОСКРЕСНЕ УКРАЇНА!

†Єпископ Михаїл (Колтун)

Керівник Департаменту військового капеланства

Патріаршої курії УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336