build professional website

Пошук по сайту

У Великий Четвер Архиєреї звершили богослужіння у прокатедральному храмі

У Великий Четвер єпископи Сокальсько=Жовківської єпархії звершили богослужіння у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві. Богослужіння розпочалось Вечірнею з Літургією св. Василія Великого. Після Літургію владика Михаїл звершив Чин умивання ніг священнослужителям.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Кир Михаїл виголосив проповідь: "Сьогодні нас Господь скликає на подію, у якій відкриває таїнство і місію на землі заради нашого спасіння. Він відкриває себе учням, учні пізнають Христа і пізнають один одного. Світ Божий - це світ нашого життя. Наш Катехизм вчить нас почути мову Божу, прийняти її і розуміти. Ісус Христос вчить нас спілкування і розуміння природи, розуміння нашого серця. Непорозуміння і нехіть сприйняття один одного, як дару Божого, призводить до війни. Через труднощі Церква не перестає нас навчати, щоб ми дотримувалися норм і заповідей Божих. Коли будемо докладати сил в вірності і любові до ближнього, в щирості прощення - нам світ відкриється і Пасха заясніє. Ми почнемо по іншому цінувати життя. Христос прийшов, щоб з нами розділити Пасху, заглибитися в таїнство спілкування, яке йде від природи, входить в життя і в тому спілкуванні бракує любові. Сьогоднішнє дійство вчить, як практично через труднощі приходи ти до взаєморозуміння".

Із вітальним словом до владики Михаїла та священників звернувся владика Петро: "Сьогодні особливий день, коли розважаємо про Таїнство Священство. Сьогодні встановлення св. Тайн Євхаристії і Священства, які тісно повязані, адже через священника хліб і вино перетворюється у Тіло і Кров Господню. Цей жест, коли єпископ вмиває ноги своїм священникам, це той знак, яким Церква має жити і ділитися, щоб служити. Сьогодні Владико вас хочемо привітати із Тайною Священства, адже Архиєрей має повноту Таїнств. Нехай Христос, той який служить і очищує, провадить Вас і надихає до Божого служіння".

"Жити по християнськи, щоб бути людиною подібною до Христа - таке завдання перед нами ставить Церква. Ми незнаємо скільки нам вже сьогодні треба бути терпіти, прощати і любити, щоб уподібнюватися до Христа. Святий Іван Павло ІІ каже, щоб ми не жаліли себе для любові. Апостоли перемінювалися і не знали, як Божа благодать буде переходити через них. Церква, наслідуючи Спасителя завершує свою місію через служіння. Ми сьогодні всі стараємося послужити. Відкриймо наше серце для служіння." - додав владика Михаїл.

Прес-служба єпархї

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336