build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння у Старому Селі з нагоди 30-літнього служіння

У Празник Благовіщення владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у Старому Селі, Рава-Руського деканату, з нагоди 30-літнього служіння на парафії о. Василя Дацківа.

СВІТЛИНИ

У проповіді Архиєрей наголосив: «Бог не хоче війни, не хоче щоб ми сварилися у своїй сімї, не хоче, щоб була якась заздрість і якесь погане ставлення до наших ближніх. Причиною цього зла, яке часом ми бачимо коло себе, є людські гріхи. Людина, яка не зважає на Бога, яка живе з гріхом ціле своє життя, не задає собі питання: Чи я маю подивитись в доброту свого серця, щоб віднайти те зло, яке закралось у моє серце?

Пресвята Богородиця є Непорочно зачата, на її душу навіть не впала тінь гріха. Вона була вибрана з поміж усіх людей і диявол навіть на мить, навіть на секунду не мав влади над Пресвятою Богородицею. Ми чуємо коли архангел з’являється, відбувається розмова з Пресвятою Богородицею. Вона його запитує: як це має статись? Архангел заспокоює її, кажучи: Не бійся Маріє, бо те, що Ти народиш походить від Духа Святого. Марія запитує: Як це станеться, коли я не знаю мужа? Дух Святий зійде на тебе і сила Всевишнього отінить тебе. Оцей діалог між людиною і Божим посланцем.

Коли подивимость на Новий Завіт, де каже євангелист Йоан: Слово сталося тілом і замешкало між нами. Це слово Бога-Отця, який так промовляє до мене грішної людини, що через своє слово він посилає Сина. І це слово стається тілом. Він стає одним із нас, стає людиною. Господь промовляє своє слово до нас людей. Те, що ми чуємо у сьогоднішньому Євангелію про Благовіщення, коли Пресвята Богородиця приймає Божу волю Вона говорить слова: Я раба Господня, нехай станеться мені по Твоєму слову».

Після Літургії владика Петро подякував о. Василю Дацківу за його душпастирське служіння, яке він звершує на парафії 30 років та привітав з 30-річчям священства.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336