build professional website

Пошук по сайту

Мощі фатімських дітей-візіонерів у Малехові

У неділю, 3 квітня 2022 р. Б., владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі собору Пресвятої Богородиці у Малехові та вніс мощі святих дітей - візіонерів з Фатіми.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь: "Пресвята Богородиця просила маленьких дітей молитися за навернення росії, які напевно і не знали де є така держава. Вона не просила багато, а просила, щоб люди не охололи у своїй молитві. У сьогоднішньому Євангелії ми чуємо про оздоровлення сина, який був біснуватим. Ми бачимо його батька, який розчарований, що апостоли не оздоровили сина і просить Ісуса, якщо можеш - поможи. Батько виявляє свою покору перед тим, який може це зробити. Словами - о роде невірний, Христос осуджує людей, які замало довіряють Богові. Ці слова спрямовані до кожного з нас. У найважчих моментах в нашому житті, навіть коли нам здається немає виходу, Господь чекає на нашу довіру. Коли ворог нищить нашу землю, вбиває людей, ми бачимо, як зло напаснує і нирить неправду, нищить на своєму шляху все. Чи ми можемо в ворогові побачити людину? Ми можемо сказати, що це люди переповнені злим духом, які потребують навернення.

У Фатімських об'явленнях Пресвята Богородиця закликає молитися за навернення росії. Для нас залишається завдання залишатися вірними Богові. Ми ходимо до церкви, молимося, але наскільки є сильною моя віра? Моя віра зі мною має йти ціле моє життя. Чи я хочу виконувати Божу волю в своєму житті? Наскільки ми будемо старатися про святість нашого життя, настільки Господь буде відкривати нам своє благословення.

Сьогодні, коли ми чуємо, як учні питають, чому не могли вигнати злого духа, то Христос вчить що цей дух виганяється молитвою і постом. У молитві ми розмовляємо з Богом, зростаємо у вірі, стаємо ближчими до Нього, а коли перестаємо молитися, починаємо віддалятися. Через молитву, ми дозволяємо Богові діткнутися до нашого життя. Коли постимо, ми готові на невеличку жертву у нашому житті, ця жертва є для того, щоб визнати Бога, що він має першість у моєму житті.

Пресвята Богородиця просить, щоб ми не боялися жертви. Просімо, щоб Господь через заступництвом св. Франциска і Якинти, які були свідками об'явлення, Господь допоміг звершити піст в наміренні навернення особистого, але і навернення ворога".

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336