build professional website

Пошук по сайту

Духовенство та вірні єпархії підтримали молитовну ініціативу Єпископських Конференцій Європи за мир в Україні та жертв війни і пандемії.

Рада Єпископських Конференцій Європи запровадила ініціативу, щоб під час Великого Посту у 2022 році, кожного дня кожна Єпископська конференція європейської країни відслужила Божественну Літургію за мир в Україні і за жертви війни і пандемії.

У суботу, 2 квітня 2022 р. Б., молитву провадила Українська Греко-Католицька Церква.

Єпископи Сокальсько-Жовківської єпархії, духовенство та вірні, долучилися до цієї молитовної ініціативи. Молитва пройшла у всіх храмах єпархії. У головному храмі св. верх. апп. Петра і Павла собором священнослужителів було відслужене богослужіння у намірі за жертв війни та пандемії і за мир. У цей день єпископи молилися у храмі св.свщмч. Йосафата, при єпархійному управлінні в Жовкві. У час молінь відбувся Чин Похорону погибшого воїна Мар’яна Кунтого, жовківчанина.

СВІТЛИНИ

"Сьогодні вся Католицька Церква єднається в молитві за жертв війни в Україні, жертв пандемії та моляться за мир в Україні. Ми сьогодні поминаємо нашого брата, який загинув за нашу Україну і наше життя. Він тепер на жертвенному вівтарі України. Ми всі свідомі, що Україна тепер народжується та цінуємо життя і зусилля кожного, ними об'єднюємося в вірі і Божому благословенні. Віра - це та незламна сила, яка змагається за життя, ціною життя. Ми всі куплені ціною життя Христового, тому, що він за нас помер.

Страждальна Мати, повна любові, вона пережила цю драму. Любов і терпіння поєдналися в ній, але любов перемогла, бо Христос запевнив життя у Воскресінні. Воля Божа - це наше життя і воскресіння. Немає більшою любові, як віддати життя.

Ми дякуємо тобі, брате і будемо пам'ятати про тебе, бо ти ліг в основи нашого життя, свободи і незалежності. Немає більшою ціни, як мир. За ті цінності ми зібрались, щоб вшанувати його і принести співчуття родині.

Дякую за згуртованість біля загиблого і біля України. Сьогодні з вірою і довір'ям поручаємо себе Пресвятій Богородиці. Ми молилися за його життя, а сьогодні молимось за небо для нього. Нехай наша пам'ять супроводжує його.» - із проповіді Кир Михаїла.

СВІТЛИНИ

Владика Петро під час Божественної Літургії у храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві звернувся до вірних із проповіддю: «Сьогодні згадуємо всіх жертв війни, яка є в нашій Державі і жертв війни. Єднаємося аумолитв і бачимо, що ми не одні, світ хоче бути з нами і молиться за нас. Сьогоднішнє Боже Слово дає нам підказку, підтримку і запевнення, що він є з нами, не хоче, щоб людина була засмученою. Жертва - це терпіти від когось. Христос сам став жертвою, а причиною жертви є наш гріх. Часом, ми незнаємо як і що буде, чи зможимо пережити випробування, але Господь завжди дає підтримку і знає, як перевести через випробування в житті. Христос закликає нас до довіри, що він буде лікувати наші рани і боротися за нас, тому, що він є Бог і може все, але від нас потрібна віра. Просімо, щоб Господь був милосердний для тих, хто відійшов від нас, тих хто захищав правду».

Священнослужителі всіх деканатів звершили богослужіння у наміренні за жертв війни та пандемії та занесли до Господа молитву за мир в нашій Державі Україні.

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336