build professional website

Пошук по сайту

Мощі фатімських візіонерів та священичі свячення у Катедральному соборі

У другу неділю Великого посту Правлячий Архиєрей Кир Михаїл привіз до катедрального собору св. первоверх. апп. Петра і Павла у Сокалі мощі святих візіонерів із Фатіми Франциска і Якинти. У часі Божественної Літургії єпископ уділив священичі свячення Івану Сехні.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні Євангеліє говорить нам про ключовий момент: "відпускаються тобі твої гріхи", від цього залежить життя. Це є унікальний дар, який нам Господь дав - життя, про яке ми маємо дбати, а також і про життя інших. Нас навчає Катехизм, що людина є відповідальною за своє життя, життя інших і за все людство. Наше покаяння має супроводжувати процес відпущення гріхів, щоб більше не грішити. Наша постанова має бути вирішальною. Коли ми визнаємо гріхи перед священником і він відпускає гріхи, ми стаємо зціленими, оздоровленими. 

Очевидці, які чули слова Пресвятої Богородиці, вона їх закликала до покаяння і всіх нас закликає, щоб навернути загрозного ворога від давен, а тепер виявленого в нашому житті, який несе смерть. Сьогодні всі народи об"єднюються своїми стараннями, хто як може. Ми, як вірні діти Церкви, слухаємо об'явлення і Євангеліє і просимо в покаянні, щоб враз з Непорочним Серцем в любові висказати своє внутрішнє, наболіле. Щоб ми могли пізнати цю силу Божу, яка дається через навернення і віру. Ми не можемо бути легковажними, коли бачимо рани, коли бачимо біженців. Це ми своїми зусиллями і стараннями маємо докластися, щоб у нашому серці виявилася любов і віра, якою ми допомагаємо.

Колись Ісус до апостолів казав: "Дайте ви їм їсти", а вони відповіли, що нічого не мають. Вони бачили, як Ісус робив чуда і ми сьогодні в очікуванні чуда через наші молитви.

В недавному часі через мене прийшли до нашої єпархії мощі фатімських дітей. Ми сьогодні разом з тими діточками, мощі які тут вміщенні, молимося, щоб Господь прийняв наші старання і молитви, щоб не грішити. Через покаяння ми єднаємося з молитвами Пресвятої Богородиці, яка запевнила нам навернення".

Після Літургії був відслужений Акафіст перед мощами святих.

Прес-служба єпархії

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336