build professional website

Пошук по сайту

У Сиропусну неділю владика Петро звершив архиєрейське богослужіння у Руді Сілецькій

У неділю 6 березня 2022 р. Б., Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Руда Сілецька.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Богородиця не з’явилась якомусь священникові чи науковцеві, а маленьким дітям, які напевне навіть не знали та не розуміли, де та Росія знаходиться і що є така країна. Тим маленьким дітям було дано це об’явлення, щоб вони поділились ним перед цілим світом, що потрібно молитися за навернення Росії. Не було сказано молитись за навернення цілого світу, а було сказано молитись за навернення Росії. Коли ми в Бога щось просимо, за чимось звертаємось, мусимо також зважати на стан своєї душі, щоб ми часом не підпускали до свого серця якогось гріха, не перебували в стані якого гріха, бо тоді чи маємо ми обличчя перед Богом, щоб у Нього щось просити, коли самі перебуваємо в грісі.

Під час об’явлення в Фатімі, Пресвята Богородиця дуже просила, щоб люди робили певну жертву у своєму житті. Щоб вчилися постити за прощення своїх гріхів, гріхів свого народу, щоб не боятися, щось від себе відірвати для того аби скласти невеличку жертву за навернення грішників. Сьогодні це стає дуже актуальне, бо сьогодні ця жертва, яка відбувається у нашій Україні є дуже великою, дуже високою, вона коштує тисячі людських життів.

Просім сьогодні Пресвяту Богородицю, яка дала нам знак, ще понад сто років тому у цій маленькій Фатімі, щоб ми пам’ятали про святість свого життя пам’ятали, що найпершою нашою боротьбою в цьому світі є боротьба проти гріха та зла і Євангеліє нас навчає: «шукайте перше царства Небесного, а все інше вам додасться».

Сьогоднішньою неділею, яку ми називаємо Неділею прощення, задаймо собі питання, Господи чи в тій страшній боротьбі, чи в тій страшній війні, у мене знайдеться сила сказати у своєму серці: Господи я хочу простити своєму ворогові! Бо цей ворог є також в полоні диявола, він не приносить добро тій людині, яка будує. Є багато запитань, але можливо ми стикаємось з думкою проте, що ми не знайдемо у собі цієї сили. Це є притаманно людині, що людина не є такою сильною, але точно, що ми можемо, точно що ми знаємо, що з тим я маю приходити до Ісуса, що про це я маю Йому розповідати. Що те що Він каже: прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені, я облегшу вас. Господь на собі відчув і Він  сам знає що таке є зрада, що таке несправедливе осудження, що таке є неправда. Будучи на хресті Ісус сам казав: Отче прости їм, бо не знають, що роблять.

Нехай наша молитва буде почута Господом, а всі ми, які вступаємо в час Великого посту, в час, який ми називаємо – Святим, хочемо скласти жертву від свого серця за прощення своїх гріхів, гріхів свого народу і за навернення тих, хто чинить кривду і вбиває мій український народ».

Після закінчення Владика Петро разом з парафіянами храму помолився перед мощами фатімських дітей – візіонерів.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336