build professional website

Пошук по сайту

Відбулись похоронні богослужіння за п. Петром Коткевичом

У четвер, 4 березня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Чин Похорону новопереставленого Петра Коткевича, батька о. Володимира Коткевича.

СВІТЛИНИ

У духовному слові Архиєрей розважив про життя людини і уподібнення її до образу Божого. "Хочеться пригадати, що Господь нас сотворив гідними Себе. Так, як він себе бачить, так хоче нас бачити подібними до себе. Цю подібність Господь протягом життя подає нам, щоб ми могли своє життя уподібнити до найкращого витвору, що у світі є найдорожче, щоб ми це вибрали. Нам той Божий образ треба бачити і впродовж цілого життя творити. Християнин уподінюється до Христа, Сина Чоловічого. Християнин бореться сам з собою, щоб уподібнитися до Христа. Нам потрібно віри, щоб себе віднайти у Бозі і ми шукаємо підпори.

Сьогодні ми маємо очевидне свідчення, що без Бога наше "завтрашнє" є ризиковане. Важливо знати Боже Слово і мати віру, адже скільки труднощів переживає людина у своєму житті, проте старається уподібнитися до Бога і хоче осягнути цю Божу Премудрість. Носячи тягарі один одного ми чуємо, що Господь каже, щоб ми не нарікали. При дії Божої благодаті ми стаємо перед Богом і Господь хоче нам свідчити своєю ласкою і благодаттю.

Сьогодні ми молитвами і Євангельською вірою поручаємо і супроводжуємо люблячого тата, який виховав сина священника, з яким ми ділимо священство і дякуємо за всі труди, які він пережив у своєму житті.

Ми поручаємо перед Богом те, що є найрідніше у нашому житті. Людина, яка приходить у світ, рідниться з ним. Найрідніше - це сім'я, життя, яке оточене рідними, світом, людьми, створінням, а також надбанням і вихованням життя. Цей світ виріс у людське уподобання і з тим всім людина прощається. Це велике пережиття, але Господь, який все Премудрість сотворив, приготовив для людини ще кращий світ свого блаженства. Це теперішнє і майбутнє в'яжеться через віру, яку треба плекати, щоб жити з Богом і перейти з цього життя до життя вічного.

Ми сьогодні супроводжуємо у вірі того, хто у цій вірі з нами зростав, щоб ми у цій вірі могли побачити любов Божу, якою він супроводжує наше життя на землі і у вічності".

Із словом подяки за молитву, підтримку і участь у похоронних богослужіннях звернувся о. Володимир Коткевич. Отець склав подяку єпископам, священникам, рідним та в особливий спосіб подякув сусідам за допомогу та підтримку.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336