build professional website

Пошук по сайту

У Червонограді відзначили 80-річчя богопосвяченого життя с. Дарії Градюк, ССНДМ

13 лютого 2022 р. Б., у м. Червонограді, у храмі святого Юрія переможця, відбулося урочисте вшанування 80-літнього ювілею богопосвяченого життя Сестри Служебниці Дарії Градюк.

Божественну Літургію очолив Преосвященний владика Петро у співслужінні о. ігумена Єремії Рибакова та отців василіян місцевої спільноти. Разом із ювіляркою, с. Дарією, участь у спільній подячній молитві за дар її життя, багатолітнього служіння та вірного чернечого свідчення, взяли с. Мирослава Яхимець, Провінційна настоятелька та сестри Провінційної управи, сестри місцевої спільноти та зі спільнот Львова, Трускавця та Жовкви, а також родина та жителі міста.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні ми слухаємо притчу про митаря і фарисея. Господь, коли розповідає цю притчу хоче, щоб ми вміли вчитися і слухаючи, хотіли йти за тими словами. З молитви першого ми чуємо, що нічого йому не потрібно, він дякує що не такий як інші, приходить самодостатній з повними руками і стає перед Богом. Але десь в куточку храму молиться митар і просить прощення. Ми бачимо цю різницю, цей який приходить самодостатній і той, який просить прощення. Ап. Павло вчить чим може хвалитися, хіба гріхами. Коли в людини повні жмені добра, вона не має можливості щось прийняти. Стоячи перед Божою величність ми маємо нагоду щось просити, бо хочемо отримати спасіння, щоб він простив гріхи і прийняв до Царства Небесного. Цей митар, який в покорі стоїть перед Божою всемогутністю, знає свою неміч. Сьогоднішнч історія вказує на важливу річ - бачити свій гріх. Коли людина не бачить гріха у своєму житті - це велика небезпека в житі.

Колись один монах прийшов до старця і каже, що бачив ангела на що старець відповів - краще би ти бачив свій гріх, бо він є перешкодою до спасіння. Для людини залишається лише визнати свої гріхи. Ми маємо дивитися на себе і ставати кращими. Фарисеєві не потрібно Божої Ласки, він може обійтися. Він не такий, як інші, чи як митар, він бере на себе функцію судді. Важливо навчитися, що я не маю права когось осуджувати. Чи можу сказати я, що безгрішний, коли ми когось осуджуємо і не бачимо своєї вади.

Також сьогодні святкуємо 80 років богопосвяченого життя с. Дарії. Вступаючи на дорогу богопосвяченого життя людина перестає належати собі. Вона стає на дорогу виконання Божої волі. Ми сьогодні дякуємо Богові за свідчення с. Дарії і цих 80 років, які вона провела у монастирі. Це скарб не тільки спільноти Сестер Служебниць, а цілої Церкви. Просімо у сьогоднішній Літургії за нові покликання до монашого та священичого стану."

Після богослужіння була зачитана вітальна грамота від Правлячого Архиєрея Кир Михаїла.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336