build professional website

Пошук по сайту

У празник Богоявлення Кир Михаїл звершив богослужіння у храмі св. Йосафата в Жовкві

У середу, 19 січня 2022 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Божественну Літургію та здійснив Велике Йорданське Водосвяття у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві.

"Ми сьогодні по новому входимо у храм, як в купіль відродження, щоб бути перед ним і почути Його голос: "Це Син мій улюбленим, Його слухайте". Цей голос для нас спасенний, він нам звіщає добру новину. Нещодавно ми Христа зустрічали народженого, а сьогодні зустрічаємо його в Йорданських водах, який хреститься в наше ім'я, задля нас приймає очищення. Він хоче все творіння оновити, природу відновити від гріха, бо бачимо наскільки гріх спотворив світ. Для того Христос приходить відновити все створіння у нашому єстві, відновити нас, змінити наш погляд на світ, життя, на Бога і ближнього. Щоб ми послухавши цей голос покаялись і у цих водах могли освятити себе.

Катехизм нас вчить признавати світ, себе і Бога і говорить, що Бог наче мистець, створивши шедевр проглядається і любується ним. Отець споглядає на світ і бачить образ Сина первородного, яким і для якого було все створено. Бог приходить, щоб наше уподобання у світі зробити Божим уподобанням, щоб наше уподобання радувало не тільки Бога, але і нас з вами. Сьогодні цей голос Господній закликає, щоб ми покаялись і очистились, признали Бога і ближнього у своєму житті. В теперішній час нам потрібно сили і віри. Господь веде до спасіння кожного з нас і дає силу пережити всі труднощі нашого життя. Веде нас до очищеня, щоб ми могли ближньому допомогти у труднощах, проблемах і могли взаємодіяти у ласці Божій і Дусі Святому, який повеліває любити один одного." - із проповіді владики Михаїла.

СВІТЛИНИ

Після Літургії Архиєрей привітав усіх присутніх із Йорданськими святами: "У час різного пережиття і тривоги головно відчути спасенну Божу благодать. В тій молитві і у часі Божого запевнення, нехай Господь додасть сил очищення і оздоровлення на радість".

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336