build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро очолив Різдвяне богослужіння та уділив свячення у Жовкві

У день Різдва Христового владика Петро звершив нічне богослужіння у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата у м. Жовква. У часі Божественної Літургії єпископ уділив священичі свячення Михайлові Гунчаку та дияконські свячення Василю Кінаху.

СВІТЛИНИ

«Ми сьогодні з особливою увагою приходимо до Таїнственної Святої Ночі. Припадаємо серцями до Вифлеєму, до яскині, де на землю приходить Господь. Попри ніч ми хочемо чувати біля ясел, куди Пресвята Богородиця вклала своє Дитя.

Коли роздумуємо про Різдво і чуємо про народження Сина Божого, ми зустрічаємося із закономірністю, що всі кудись йдуть, всі в русі. Ми бачимо, що Йосиф з Марією в дорозі, зі сходу йдуть мудреці, ангели сходять на землю і звіщають пастухам звістку і вони лишають отари і йдуть серед ночі шукати вбогий вертеп, щоб на свої очі побачити спасителя світу. Навіть природа йде до Вифлеєму, знаємо, що засвітила зоря і вела мудреців до місця, де було дитя. Бог приймає людську природу і приходить до нас, до мого вбогого людського життя. У цьому святі не тільки людина шукає Бога, а Бог шукає людину і повернути їй гідність, яку вона втратила через неміч. Цей вбогий вертеп стає небом, бо там народився Господь. Бог наближається до мене, чи я в своєму житті хочу і стараюся можливості бути з Богом.

Свято Різдва – це свято зустрічі і свято руху, що я не маю права зупинися. Бо можу не дійти. Чи мали сумніви мудреці, чи пастухи, ми не знаємо, але знаємо, що коли вони прийшли, побачили і отримали те, чого ніхто не міг дати крім самого Бога, бо там знайшли самого Бога. Якщо я усвідомлюю, що Бог шукає за мною, то Різдво нам говорить про цю зустріч і дає нагоду задуматись і шукати нагоди і можливості побути з Ним.

Сьогодні ми були свідками двох свячень, де народилися священник і диякон, для служіння в Церкві, щоб кожен став ближче до Бога.» - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336