build professional website

Пошук по сайту

У Запитові відбулись похоронні богослужіння за Михайлом Бесагою

У понеділок, 3 січня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл у співслужінні духовенства звершив Парастас за Михайлом Бесагою. Після молитви Архиєрей звернувся до родини покійного із словами підтримки та виголосив проповідь.

"Ми зібрались, щоб підтримати, поспівчувати, зарадити нашою молитвою, яка сьогодні адресована нашому померлому. Наш християнський обов'язок - померлого похоронити, за померлого молитися. Ми приходимо, щоб підтримати тебе, наш співбрате, ви з їмостю все своє життя присвятили, щоб його виховати - це мірило батьківського життя на землі. Бог своєю любов'ю нікого не опускає, Він прийшов, щоб визволити нас від смерті і від гріха. Ми всі є грішні і немає нам оправдання, якщо ми не будемо каятися. Ми в молитвах виражаємо віру у спасіння і цією вірою підтримаємо тебе отче і померлого Михайла. Пресвята Богородиця є вміщена в нашому християнському житті, просимо щоб її молитвами ми спасалися. Богородиця зуміла на собі пережити невинну смерть свого сина, щоб поспівчувати нам. Смерть - це не кінцевий вирок, а продовження життя." - із проповіді владики Михаїла.

СВІТЛИНИ

У вівторок, 4 січня, Чин Похорону очолив владика Петро у співслужінні духовенства. "Сьогодні проваджаємо в останню дорогу сина о. Василя і добродійки Марії. Тяжко прощатися з найдорожчими, особливо коли батьки прощають своїх дітей. Ніхто з людей не може загоїти цієї рани. Коли дивимося на страждаючу Матір, в неї вчимося довіряти Божому Слову. Богородиця вміла слухати це Слово, вона була першою, хто знав про Воскресіння, що їй не потрібно було йти до гробу. Ми єднаємося в молитві з родиною із ними проваджаємо в останню дорогу їхнього сина, брата, онука і молимося і пам'ятаємо цю заповідь - за живих і померлих молитися. Молимося, щоб Господь був милостивим до Михайла. Поріг смерті прийдеться перейти кожному з нас і ми сьогодні маємо нагоду перед Богом визнати всемогутність і плани Божі. Важко деякі речі сприймати нашими людськими очима, тому маємо нагоду роздумувати і просити просвічення наших сердець. Нехай Боже Слово, яке дає розраду в нашому житті попровадить нашими серцями."-із проповіді владики Петра.

Прощальне слово виголосив о. Павло Іванець, сотрудник храму арх. Михаїла в Запитові, у якому розповів про життя померлого Михайла, його повагу та доброту до ближніх.

о. Василь Бесага висловив слова вдячності всім присутнім за молитву і підтримку.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336