build professional website

Пошук по сайту

У Малому Дорошеві відзначили храмове свято св. Миколая

У неділю, 19 грудня 2021 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив святкове Богослужіння у Малому Дорошеві з нагоди храмового празника св. Миколая.

СВІТЛИНИ

У часі Архиєрейської Божественної Літургії Єпископ виголосив проповідь: «День храмового празника дає нам у нашому житті і вірі святкувати Бога, його Євангелію і заповіджені слова. Ці слова - Чиніть добро один одному, прощайте, любіть один одного, сьогодні мають кульмінаційну дійсність. Це Євангеліє перейняв св. Миколай. Бог дав йому можливість досвідчити: роби добро і добре тобі буде. Він своєю жертвенністю і любов’ю до Господа у вірі перейняв ці слова і їх втілив в життя. Це для нього самого стало відкриттям Євангелія. Бо віддаючи все, що мав, він позискав Божу Ласку, яка надихала його світлом Божої благодаті. Його вистарчило, щоб проповідувати Євангеліє словом і ділом.

Сьогоднішнє Євангеліє говорить нам про багача, який хотів все закрити в коморі за замком, щоб не поділитися. Але Господь нас усіх сотворив і об’єднує в Церкву, у спільноту, де ми вчимося жити в спільноті не для себе, а вслухуватися у слова Євангелії: Те, що ви здобили одному з найменших, те мені зробили.

Ми сьогодні зібралися для того, щоб не тільки стати слухачами подій св. Миколая, але щоб ми могли досвідчити цього Євангелія у своєму житті. Ми не є нічим менші від очевидців Ісуса Христа, нам дарована благодать Євангелія, щоб ми заглиблюючись у Євангеліє могли досвідчити, що Господь нас любить.

Сьогодні ми довідуємось про щедрість Божої Ласки – це нас повинно заохочувати. Це дуже гарна традиція, щоб на Миколая творити добро. Це ті звичаї для того, щоб вони увійшли в життя, коли ми бачимо жебрака чи тих хто потребуючих, щоб пробудити співчуття, яке покликає нас до молитви чи розради. Катехизм нам дає поради, щоб ми могли їх наслідувати, примінювати в нашому житті».

Після Божественної Літургії Архиєрей освятив воду та окропив нею вірних.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336