build professional website

Пошук по сайту

Сокальсько-Жовківські єпископи взяли участь у святкуванні 10-річчя Івано-Франківської Митрополії

Сьогодні, 13 грудня, в рамках відзначення 10-ліття Івано-Франківської Митрополії УГКЦ, до столиці Прикарпаття завітав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. На початку свого візиту Предстоятель, разом з присутніми архієреями та священнослужителями, освятив нові горельєфи на Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового.

Горельєфи присвячені пам’яті двох підпільних єпископів УГКЦ – Владики Павла Василика та Владики Софрона Дмитерка. Впродовж часів, коли наша Церква перебувала в нелегальному становищі, обоє сповідників віри багато потрудилися, щоб тут, на Прикарпатті, й надалі продовжувалося ширитися Боже слово та здорова наука Церкви.

СВІТЛИНИ

Після освячення в головній святині нашого міста розпочалася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Отець і Глава УГКЦ. Разом з ним молилися Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин, Архієпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор Возняк, Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Владика Василій Семенюк, Єпарх Коломийський Владика Василій Івасюк, Єпарх Чернівецький Владика Йосафат Мощич, Єпарх Сокальсько-Жовківський Владика Михаїл Колтун та його помічник Владика Петро Лоза, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький Владика Ярослав Приріз та його помічник Владика Григорій Комар, Єпарх Бучацький Владика Дмитро Григорак, Єпарх Стрийський Владика Тарас Сеньків та його помічник Владика Богдан Манишин, Екзарх Одеський Владика Михаїл Бубній, Екзарх Харківський Владика Василій Тучапець, численно зібрані священнослужителі та вірні з усіх куточків Прикарпаття.

Джерело

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336