build professional website

Пошук по сайту

Відбулись похоронні богослужіння за о. Михайлом Трачем

У понеділок, 29 листопада 2021 р. Б., Преосвященний владика Петро очолив похоронні богослужіння за новопереставленим о. Михайлом Трачем, емеритом Сокальсько-Жовківської єпархії.

 

СВІТЛИНИ

"Заносимо до Господа свою молитву, щоб Він був милостивий до отця Михаїла. Слово Боже, каже, що нема людини, яка б жила і не згрішила. Коли дивимося на життя о. Михаїла, подивляємо покликання, яке отець отримав у глибокому підпіллі і переслідуванні. Отець підтримував багато людей, які хотіли залишитись вірними своїй Церкві і вірі.

Сьогоднішня Літургія є подячною за дар покликання і священства покійного о. Михаїла. Ми залишаємося на землі, щоб виборювати ласки Божої для нашого життя. Поріг смерті прийдеться перейти кожному з нас. Християнин кожного дня молиться, що очікує воскресіння мертвих і життя майбутнього віку. Покликання священника, є проповідувати Слово Боже, приготовувати грунт для зерна Слова Божого.

Ми дякуємо Богові за дар життя сівача Божого Слова. Мертве тіло залишається у землі з якої було взяти, але душа не перестає існувати, тому і співаємо "Вічная Пам'ять", щоби вона завжди була у Господа до наших померлих. Нехай Господь, який є володарем живих і померлих і обіцяє, що око не бачило і вухо не чудо, те Господь приготував тим, що його люблять, прийме душу о. Михаїла у свої оселі." - із проповіді владики Петра.

Після Божественної Літургії відбувся Чин похорону.

Прощальне слово виголосив о. Ігор Боднар.

Після похоронних богослужінь, які відбулися у храмі свщмч. Климентія Шептицького у Львові, тіло покійного о. Михайла перевезли до Малехова, де похоронили на місцевому цвинтарі.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336