build professional website

Пошук по сайту

У Кам'янці-Бузькій відзначили 30-ліття священства та служіння о. Володимира Касіяна

У неділю, 28 листопада 2021 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир відвідав парафію Преображення Господнього у м. Кам'янка-Бузька, з нагоди 30-ліття священичих свячень та служіння на парафії настоятеля парафії о. Володимира Касіяна. У співслужінні духовенства Єпископ звершив Божественну Літургію та виголосив гомілію.

СВІТЛИНИ

"Маємо спільне покликання, яким Ісус Христос покликав до служіння в Церкві. Св. Ап. Павло сьогодні описує, що ми покликані добро творити і це є Добра Новина. Творити добро всім, як робив Ісус Христос, бо тільки так можна перемогти світ і кожну людину, тільки добро може змінити щось на краще, а не зло, ненависть і гнів, що є страшною карою для нас. Ключ до життя - творити добро, є успішним.

Ми сьогодні є свідками історії, що чули, знали, переповідали, як зло творить зло - Голодомор, війни, терпіння, які випали на нашу долюдля того, щоб ми не тільки не повторили, але так, як вчить Ісус Христос, любили ворогів, молилися за них і прощали, як Христос прощав на хресті. Пресвята Богородиця, яку ми знаємо у многих чудах, у яких вона обявлялася і діяла.

Ми знаємо про чудо, яке діялося у Фатімі, де Богородиця закликає молитися за навернення Росії. По-людськи ми думаємо по-іншому, але це не є спосіб боротьби. Нам треба молитися за себе, щоб перемогти свої думки щодо інших - ця зміна. Добра Новина нам несе силу, знання і розуміння, щоб ми могли вийти з ситуації, до якої нас веде злобна пам'ять. Віра нас має зцілити, ми маємо повірити в слова Пресвятої Богородиці і слова Божої благодаті, яка переміняє. Коли ми себе переможемо, це буде наш ключ до радості, до свідчення у вірі. Там де себе перемагаємо, ми перемагаємо ворога. Так, як ми носимо маски, ми не тільки себе захищаємо, а і інших захищаємо. Ми дбаємо про ближнього у любові, до якої закликає Христос. Коли ми не станемо доброчинцям, мала надія, що ми чули Добру Новину, пережили досвідчення і не спам'ятались.

У сьогоднішньому Євангелії ми чуємо про оздоровлення, яким люди не втішилися, а сумували про втрату і попросили Ісуса відійти від них. Просімо, щоб ми не побоялись і не пошкодували наших зусиль, щоб стати свідками Доброї Новини, яка дає нам життя. Ми до смерті маємо надіятися, що Господня Ласка діє і відкриває нам життя." - із проповіді владики Михаїла.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336