build professional website

Пошук по сайту

У Сокалі та Жовкві Архиєреї єпархії взяли участь у молитовних заходах за жертвами Голодомору 1932-1933 років

У суботу, 27 листопада 2021 р. Б., у містах та селах нашої Батьківщини відбулись молитовні заходи за жертвами Голодомору 1932-1933 років.

Преосвященний владика Михаїл очолив молитовну ходу та молитву у м. Сокаль, де звернувся до присутніх із духовним словом: "Ми всі скорбимо по втраті рідних, яким ми приділяли увагу, старання і любов. Сьогодні поминаємо трагічний час страшної долі нашого народу, спричиненої ненависним режимом до нас з вами. Коли говоримо про те, як Господь нас любить, Катехизм нас навчає, що Бог коли сотворив світ, побачив, що він добрий і наче митець приглядається до сотвореного і любується ним. В лиці сотвореного світу, Господь бачить себе, свій твір, у якому себе виявляє. Бог не перестає любити світ і закликати до любові.

Ми бачимо другу сторону цього світу - зло. Ми маємо сьогодні можливість глянути в очі гріхові, котрий нас переслідує, щоб відвернутися, щоб Господь дав сили чогось подібного не допустити. Молимося за тих, хто несправедливо, злобно відійшов у вічність.

Завдання Церкви - це соціальне служіння, щоб ніхто не був потребуючим і відкинений, не забутий, щоб ми могли гідно закінчити наше життя на землі.

Дякую, що ми сьогодні в імені Церкви, України і в імені тих, що загинули ми прийшли, щоб помолитися молитвою, яку нас навчив Господь, до якої нас надихає і запевняє життя, про прощення ворогам і нам. Отче Наш...".

СВІТЛИНИ (Сокаль)

У Жовкві молитовну ходу та заупокійну молитву очолив Преосвященний владика Петро у співслужінні духовенства міста. Архиєрей закликав до спільної молитви за тих, хто загинув у час Голодомору.

СВІТЛИНИ (Жовква)

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336