build professional website

Пошук по сайту

У неділю, 14 листопада відзначається V-й Всесвітній день бідних

У 2016 році на завершення Ювілейного Року Милосердя Папа Франциск встановив День бідних, який Католицька Церква відзначає щороку у листопаді. Цьогорічний V Всесвітній День бідного буде відзначатися 14 листопада. З нагоди відзначення Дня бідного Папа Франциск видав  послання на тему: "Бідних завжди маєте з собою", у якому закликає всіх християн та уряди всього світу  до нагальних дій, оскільки кількість бідних, також і через пандемію, зросла безмірно. Необхідно змінити стиль життя, бо джерелом бідності є егоїзм. «Коли віруючі хочуть особисто побачити Ісуса, доторкнутися до Нього рукою, то знають, куди звертатися: бідні є таїнством Христа, вони представляють Його особу та відсилають до Нього», – пише Папа Франциск у Посланні.

СВІТЛИНИ

Також Глава нашої Церкви блаженніший Святослав минулого року наголосив постійно триваючу акцію "Нагодуй убогого". Блаженніший заохочує, щоб кожна парафія збирала продукти, речі першої необхідності, а під час пандемії також допомагала потребуючим хворим у лікуванні.

У цей день Церква своєю молитвою та увагою огортає всіх тих, хто потребує підтримки, уваги та допомоги. Протягом року на парафіях Сокальсько-Жовківської єпархії відбуваються заходи та акції, які спрямовані на допомогу та забезпечення таких осіб. Волонтери збирають продуктові набори, ліки та інші речі першої необхідності і роздають родинам потребуючих, серед яких багатодітні сім'ї та люди літнього віку. 

Також у цей день відбувається молитва за дітей-сиріт.

Щорічно у листопаді велика кількість служінь і заходів проходять у всьому світі, і їхня єдина мета – знайти відгук у серцях християн про велику Божу любов до сиріт.

Прес-служба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336