build professional website

Пошук по сайту

Парафія св. Димитрія у Куликові відзначила храмовий празник та 120-ліття храму

У неділю, 8 листопала 2021 р. Б., парафіяльна громада св. влкмч. Димитрія у смт. Куликові відзначила своє храмове свято та 120-ліття храму. Урочисте богослужіння звершик Преосвященний владика Петро у співслужінні духовенства.

СВІТЛИНИ

«Св. Димитрій не зрадив віри, не підкорився поклонінню чужим поганським божкам, він стояв міцно у своїй вірі і підбадьорював інших, щоб не відступили від віри Христової. Попри знатний рід і посаду він не боявся виявляти свою віру, за це був кинутий до в'язниці. Коли святий перебував у в'язниці, туди потрапив християнин Нестор і коли той йшов на бій з велетнем, просив благословення у Димитрія. Він переміг цього велетня, щоби показалася слава Божа. 

Тертуліан говорить, що кров мучеників - це насіння Церкви. Ті які віддають життя за Христа і свідчать про любов до нього, народжують вірою нових християн.

Ця подія сталась давно, але чи у сьогоднішній день ми не маємо переслідування. Коли ми подивимося на життя цілої Церкви то і сьогодні побачимо людей, які в переслідуваннях не відрікаються Господа Бога. 

Інколи нам приходиться робити вибір, ставати на дорогу добра чи зла. У всі часи потребується свідків любові і добра. Добро має свій універсальний характер, якщо це добро, то воно має бути добром для всіх.

У сьогоднішньому святі в особі великомученика Димитрія ми бачимо вірність Господу Богу. Він благословляє Нестора на боротьбу проти зла. Як важливо в нашому житті брати благословення на добру справу від священника, від батьків, ми розуміємо, що це благословення походить від Господа, який є джерелом благословення.

Всі ми потребуємо міцності і сили, щоб протистояти злу. Всі ми кожного дня ведемо духовна боротьбу і вона закінчується останньою хвилиною нашого життя. Це нас не має засмучувати, а означає, що ми завжди маємо шукати Божої присутності і благословення.

Сьогодні відзначаємо 120 років цього храму – це 6 поколінь приходять, щоб тут засвідчувати Ласку Божу, щоб бути присутніми на Службі Божій. Господь приходить на престіл, щоб дати нам благословення і щоб ми несли його у світ.

Дякуємо всім тим, хто причинився до будівництва цього храму, за те, що вони нам передали і залишили слід. Зробили цей дім, щоб  Господь міг тут перебувати. Вони передали не тільки будівлю, але віру, яку отримуємо від наших батьків.» - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336