build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння та освячення престола у с. Гоголів

У неділю, 8 листопада 2021 р. Б., коли Церква згадує пам’ять св. великомученика Димитрія, Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив святкове богослужіння у с. Гоголів та освятив новий престіл.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії єпископ виголосив проповідь: «Сьогодні день, у якому ми всі разом звершуємо урочисте богослужіння. Ми освячуємо жертовник, на якому є наша доля, теперішнє і майбутнє, наші молитви. Тут є Ісус Христос, який жертвується за нас. 

Для нас це ключова хвилина пережиття, щоб поріднитися з Богом. Ми часто молимось в церкві, але важливо мати віру, молитися до Господа і довірятися священнику, який за нас молиться, щоб цей ланцюжок єднання був вміщений у нашій вірі. У ключовому моменті любити ближнього, як самого себе - визначаємо, як любити Бога. У світі все впорядковане Богом, а людина є завідателем.

Катехизм навчає, що ми любимо Бога, через сотворені речі і через те, як ми сприймаємо ближнього. Бог створив світ, щоб через нього ми приходили до Бога. Плалмопівець оспівує, як Бог у премудрості все сотворив. Ми всі створені на образ і подобу Божу. 

Христос на престолі жертвує себе добровільно на смерть, щоб виразити свою любов. Щоденна молитва і духовне читання є для того, щоб ми свідомо сприймали наше життя і світ. Щоб ми оцінили Божу благодать, щоб вона не була для нас марна – так нам говорить сьогоднішній апостол.

Святий Димитрій не побоявся терпінь. Хто з нас не боїться? Всі бояться! Але як Бог посилає терпіння, то подає ласку, щоб ті терпіння могти сприймати, бо і терпіння перемінюють людину. Св. мученик йде на терпіння з вірою, він свідомий того, що після смерті існує життя. Ми зазвичай боїмося смерті, це природньо, але у парі йде віра, у якій ми повинні засвоїти Божу Ласку.

Катехизм говорить, що християнин є євангельською закваскою у світі і в цьому появляється покликання. Наскільки ми переконані вірою і перейнялися Євангелією. У Євангелії вміщається і радість, і смуток, і біль, але у всьому є присутність Бога і ця присутність є у нашому житті. Богові важливо довіритися у всіх наших пережиттях.

Св. Димитрій пережив всі терпіння з Божою ласкою і нам таке довір'я треба розвивати, так його розвивала Пресвята Богородиця. Тут те довір'я перевершує всі терпіння і Бог ці терпіння переміняє у радість.

Терпіння св. Мученика ми святкуємо в освячуємо престіл, ми хочемо віру св. Димитрія унаслідувати у житті. Цієї віри ми вчимося від св. Димитрій, Пресвятої Богородиці і від сьогоднішнього дня. 

Св. Димитрій виразив любов до Церкви своїм життям і смертю, відданістю Церкві. Ця Церква попри всі переслідування і заборони перейшла і ми сьогодні у ній можемо свідчити перемогу Божої ласки. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336