build professional website

Пошук по сайту

У Сокалі відбувся Вечір пам'яті з нагоди 70-річчя від дня народження митця Анатолія Покотюка

У вівторок, 26 жовтня 2021 р. Б., У Сокалі відбувся Вечір пам'яті з нагоди 70-ліття від дня народження заслуженого діяча мистецтв України, митця Анатолія Покотюка.

Захід відбувся у катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла, де відбулась поминальна молитва, яку звершив Кир Михаїл у співслужінні духовенства.

СВІТЛИНИ

"Сьогодні наша віра, наша пам'ять промовляє до нас через померлого Анатолія, який заявився, засвітився у нашому з вами світі Божими обдаруваннями і увійшов у наше життя. Ті дари, які він відкрив для себе і нас з вами, сьогодні є промовистими і незабутніми. Церква задивляється на наше життя, відкриває його і супроводжує людину.

Святе Письмо і Катехизм відкриває нам, що Бог дивиться на світ, все те, що видиме і невидиме - І побачив Бог, що воно добре. Бог наче митець, створивши шедевр, милується ним. Отець дивиться на світ і бачить у ньому лик Свого Сина, яким і для якого було все створено. Він дивиться скільки премудрості вложив у світ, щоб ми розпізнавали Бога у творінні, яке Господь сотворив, щоб людина тим управляла. Нас Господь створив вінцем творіння і ми маємо цей Божий погляд перейняти.

Талант Анатолія відкриває, як він заглиблювався у ці сотворені речі по-філософськи, відкривав значення історії, подій, образу, який був його неповторним твором. Ми приходимо, щоб віддати належне, молитися, щоб Господь простив йому. Ми всі маємо відкривати свій талант і дари, признавалися до своєї церкви і віри, щоб Господь через нас відкрив премудрість, щоб ми могли ввійти в життя і єднатися у Божому благословенні.

Нехай Пресвята Богородиця, до якої він мав набожність, відкриває нам світ і життя благодатне, яке Господь приготовив для нас тут і у вічності." - із духовного слова владики Михаїла.

Прес-служба єпархіі

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336