build professional website

Пошук по сайту

Привітання Преосвященного владики Михаїла Колтуна з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників і захисниць України

Дорогі наші захисники та захисниці!

Свято Покрова Пресвятої Богородиці є особливим днем для кожного з нас і для цілого українського народу, адже воно є виявом постійної опіки нашої Небесної Матері над тими, хто, попри всі можливі виклики, відважно стає на захист людського життя та справедливого миру на рідній землі.

Пресвяту Богородицю по-особливому шанувало українське козацтво. Вона стала для них ласкавою Покровителькою та вірною Заступницею. Саме Покрову Пресвятої Богородиці присвячено Церкву на Січі, а образ Небесної Матері часто вінчав бойові козацькі хоругви.

Українська Повстанська Армія днем свого створення обрала 14 жовтня, аби віддатися заступництву Пресвятої Богородиці, підкреслити спадковість поколінь воїнів, що ревно боролися за Українську Державу та рідний народ.

У ці дні, коли Україна переживає великі випробування, пов’язані з військовою агресією та окупацією частини нашої землі, ми знову прибігаємо до стіп Пресвятої Богородиці, довіряючи українське військо під нездоланний покров нашої Небесної Заступниці.

Сьогодні ви, Захисники та Захисниці України, гідні послідовники своїх попередників, також стоїте під покровом небесної Заступниці. Будьте певні, що тоді, коли ви через людську неміч стаєте безсилі, Небесна Мати дає вам силу встояти, не зламатися, не впасти, жити, бути правдивими захисниками.

У цей святковий день щиросердечно вітаю вас, дорогі воїни-захисники та захисниці України! У молитві за вас єднаюся з усією спільнотою військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви, просячи у Господа Бога міцного здоров’я, незламності духа, непохитності віри у Творця та остаточну перемогу Любові. Миру вам та вашим родинам! Нехай Пречиста Діва завжди береже та заступається за вас, а благодать Господа нашого Ісуса Христа, і любов Бога Отця, і причастя Святого Духа нехай будуть з усіма вами!

Пресвята Богородице, спаси нас!

Преосвященний Михаїл Колтун,

Керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336