build professional website

Пошук по сайту

Освячення престолу та Архиєрейську Божественну Літургію у с. Дернів звершив владика Петро

У неділю, 26 вересня 2021 р. Б., Преосвященний владика Петро здійснив Чин освячення престолу у храмі св. влкмч. Микити у с. Дернів та звершив Божественну Літургію у співслужінні духовенства Камянка-Бузького деканату.

СВІТЛИНИ

"Ми сьогодні освятили престіл і молимось, щоб ми приходячи до храму могли черпати благословення, яке приходить на цей престіл, щоб з нього кормитися Тілом і Кров'ю, яким Христос хоче нас накормити. Кожен з нас хоче бути щасливим і мати мирне і спокійне серце, але ми розуміємо і знаємо, що Господь є тим вічним Богом, він стає людиною, щоб подарувати їй вічне щастя, яке починається тут, на землі. Бо читаємо у Євангелії, що Царство Небесне є вже тут, серед нас. Нема людини, яка жила б і не згрішила, ми знаємо наші немочі і гріхи, але Господь каже, що прийшов не до праведних, а до грішник, бо не здорові потребують лікаря, але хворі. Він є джерелом нашого освячення. Бог є завжди з нами, а особливо перебуває з нами у святій тайні Євхаристії.

Бог дав ласку священникам, що на слова - Прийміть їжте, це є тіло моє і пийте з неї всі, це є кров моя, перемінюється хліб у Тіло, а вино у Кров Ісуса Христа. Хочемо, щоби ця слава Божа виявлялася у наших стараннях, щоб ми прикладали наших рук, щоб храм яснів Божою славою через наші старання. Найбільше він ясніє, коли у храмі здійснюється молитва, де Господь з нами залишається під видами хліба і вина. Бог так полюбив світ, так полюбив мене, що не втомлюється шукати і приклонитися наді мною, щоб прощати. Бо Господь є нашим небесним отцем, який не перестає любити, навіть коли ми про нього не пам'ятаємо і перебуваємо у гріху. Бог ніколи нікого не заставляє, а лише пропонує свою ласку, але чи я готовий у своєму серці прийняти цю ласку.

Віра без діл мертва, те, шо ми називаємо християнською праведністю, що я хочу уникати в житті зла, а чинити добро. Джерелом благодаті є не наші старання, а сам Христос, який вибрав собі місце - Престіл, на якому перебуває у кивоті, у якому хоче панувати над вами, вашим селом і проханнями про які молитесь.

Хочемо Богові дякувати за те, що Бог так полюбив світ, що Сина свого єдинородного дав, щоб кожен хто увірує в нього, не загинув, але мав життя вічне. За те, що можемо збиратися у храмі і чинити молитву, оновити храм і освятити Престіл, де Господь буде приходити, щоб накормити нас собою."- із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336