build professional website

Пошук по сайту

Кир Михаїл освятив престіл та звершив Архиєрейське богослужіння у с. Білявці, Бродівського деканату

У неділю, 26 вересня 2021 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл відвідав парафію с. Білявці, де освятив жертовник та звершив на ньому першу Безкровну Жертву. Його Преосвященству співслужили: декан Бродівський о. Юрій Біль, адміністратор парафії о. Ярослав Партика та запрошені священнослужителі.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь: "Сьогодні ми спорудили в церкві жертовник, щоби ця хресна жертва могла приноситися у нашому храмі, щоб вона не тільки була подібною, а було тою самою жертвою, яка була на хресті принесена з любов'ю Божою. Ісус Христос приніс жертву, благаючи свого Отця за нас, за ради нашого спасіння і прощення наших гріхів, щоби удосконалити наше віковічне прагнення пізнати Бога і його славити.

Наше життя - це феномен, як нас вчить Катехизм, книга у якій багато правд, які є для збільшення нашої віри. Коли роздумуємо, як Бог все сотворив, він для нас хоче все відкрити, щоб все творіння промовляло про нього. Людина, вінець творіння, у її лиці весь світ віддзеркалюєттся, а вона має возсилати славу, честь і поклін. Любов умиротворює нас у житті зі всім сотвореним світом. Божа благодать робить нас подібними до Бога і це є вінцем нашого буття на землі. Бог відкриває свою любов у сотвореному світі, у перемозі і покаянні нам відкриється щедра і Божа любов та благословення, яке просвічує для того, щоб благословити Господа повіки. Через покаяння і примирення наша молитва стається здібною і для Бога вподобаною.

Катехизм вчить, що Церква це люд Божий об'єднаний у Святому Дусі. Вчить, щоб ми могли свідчити про благодать Воскреслого Христа, який живе між нами. Людина у світі, своїм ставленням до світу, відображає ставлення до Бога. Ми маємо сприймати світ з великою вдячністю. Заносимо свої молитви, щоб у своєму серці знайти місце, у якому ми би плекали істину, через яку Бог буде взаємодіяти. Він з нами завжди готовий взаємодіяти, але ця взаємність залежить від нас.

Пресвята Богородиця признала в собі волю Божу, все те, що Бог її дав через Новий Завіт, через Благовіщення. "Нехай буде по слову твоєму". Вона бачить світ і благодать, яка промовляє в ній. Ці завітні слова її супроводжували впродовж цілого життя, ця Божа благодать її переповнила і вона свідчить про свою любов, відданість в посвяту. Нам Бог її дав, щоб вона була нашою молитвенницею, щоб ми могли молитися разом ж нею і дякувати за дар нашого життя. Ми повинні з Церкви виносити заряд любові в громадянське суспільство, щоб любити ближнього, державу і народи, щоби Слово, яке приймаємо, стало тілом. Єднаймося всі в молитвах, щоб Господь вислухав нас і звільнив нас від пут гріховних.

Хай Пресвята Богородиця, яка сьогодні з нами невидимо молиться, допоможе нам, щоб ми сьогодні склали молитву за наше життя. Щоб вклали свою молитву в серце Господнє, щоб наші імена в цій жертві були вписані і ми могли увійти до того місця та часу і щоб з цією радістю ми могли бути окрилені в молитві".

Після богослужіння була зачитана благословенна грамота для парафіян храму.

Адміністратор парафії, о. Ярослав Партика, склав щирі слова подяки Архиєреєві за благословення, духовне слово та опіку.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336