build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл освятив новозбудований храм у с. Купче, Буського деканату

У празник Різдва Пресвятої Богородиці преосвященний владика Михаїл звершив освячення новозбудованого храму у с. Купче, Буського деканату. Після Чину освячення храму у співслужінні духовенства Архиєрей відслужив Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

"Радію разом з вами вашими успіхами, стараннями і жертвами, які ми удостоїлися увінчати в нашому житті і стали свідками збудованої і освяченої Церкви, щоб у ній з вірою завершувалися наші сподівання.

Освячення Церкви - це найвизначніша дата у нашому християнському житті, бо християнське життя славиться спільнотою, як і любов до ближнього, про яку велить Христос.

Ми теж є освячені своїм хрещенням і миропомащанням, ми бачили, як ми це Боже благословення сьогодні провадили у цей храм.

Ми обрали празник Різдва Пресвятої Богородиці і хочемо його розвинути не тільки у цьому храмі, а й у храмі наших душ. "Блаженне лоно, що тебе носило і груди, що тебе кормили" - ця блаженна сьогодні народжується, Бог її приготував, щоб народитися в нашому світі і відкрити цей світ, щоб ми його сприймали так, як Бог його сприймає. Цей світ часом нас не задовільняє, ми на нього дивимося чужими очима і не можемо собі зарадити і дати правильну відповідь, оцінюємо його так, як нам видається.

Наш Катехизм говорить про те, як Бог дивиться на світ. Все, що Бог створив, побачив, що воно добре, але ми не завжди добре сприймаємо цей світ, і не завжди засвоюємо ті ласки, які є в природи. Ми народилися в гріхах, Господь хоче змити з нас цю заслону, щоб ми дивилися, що світ є добрим і ставилися до нього, як до Божого витвору. Все створено для людини і прослави Бога. Його мова відкривається у всьому творінні на Його славу.

Пресвята Богородиця без плями гріха приходить у цей грішний світ з особливим завданням, щоб народити Бога. Через Пресвяту Богородицю Бог сам промовляє. Сьогодні епохальна подія, Різдво Пресвятої Богородиці, з якої має народитися Христос, надія всіх на землі, бо кожен хоче спастися і ця думка нікого не може оминути, бо притаманна нашому життю. Так, як ми це спасіння очікуємо, так воно приходить через Пресвяту Богородицю. Нам тепер належиться їй довіритися так, як Бог, щоб прийти у цей світ і дати нам Божественне Євангеліє, бо маємо унікальну можливість довіритися, щоб вона своїми молитвами, служінням і ласками допомогла нам і захистила від усіх негод.

Пресвята Богородице, тебе Бог послав у наш світ, щоб ти нам Бога відкрила з людської сторони. Ти народилася, жила і мала високомірне бачення про Бога, про нас і не залишила нас після свого успіння та залишаєшся, щоб розділити долю нашого християнського життя, допомагай нам своїми Ласками. Богородиця пройшла через стільки трагічних моментів, але довір'я до Бога спричиняло її радість.

Ми збудували храм, бо хочемо мати її біля себе, це все приходить через віру. Нехай ця радість цілого світу буде у нашому храмі і в житті" - із проповіді владики Михаїла.

У цей день також спільно з духовенством єпископ привітав о. Володимира Залуцького, декана Буського, із 20-ю річницею священства.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336