build professional website

Пошук по сайту

У Зарваниці відбулось ХІІІ Всеукраїнське військове паломництво та паломництво Сокальсько-Жовківської єпархії

18-19 вересня 2021 р. Б., відбулося ХІІІ Всеукраїнське військове паломництво, для військовослужбовців і членів їхніх родин та паломництво Сокальсько-Жовківської єпархії до Зарваниці. Основна тема цьогорічного паломництва сформульована словами гасла військового капеланства «Бути поруч!».

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Кир Михаїл виголосив проповідь: «Церква Божа – це спільнота у якій ми єднаємося Духом Святим у любові. Цим Церква відзначається, що ми всі зібрані в Дусі Святому, повинні перебувати в любові. Таку Церкву Христос створив, щоб ми могли його слова, його Євангеліє, які він відкрив - сповнити. Христос заповідає, щоб ми любили один одного, як Він нас полюбив. Господь обіцяє бути з нами, щоб ми відчули живе Євангеліє, обіцяне Богом. До цього нас закликає віра і Церква голосить місію оновлення світу через нас. Християнин є закваскою євангельською, щоб діяти в світі, як нова людина, адже ми в Христа христилися і в Христа зодягнулися. Вже не діє стара людина, а уподібнена до Христа. Церква нас закликає, щоб ми навчилися бути християнами і по жертовному поступати. Ми всі покликані до участі у Божій благодаті, на кожному з нас є обіцянка Божа. Катехизм навчає нас всіх постулатів нашої віри, які здійснюються коли ми їх приміняємо.

Господь Бог, коли провадить народ, то знаками виявляє свою присутність. Через Мойсея і Ісуса Навина виявляє, що буду з тобою, куди б ти не пішов, Яків дістав запевнення Божої присутності на ціле життя. Ісус сьогодні це переадресовує нам, що буде з нами повіки. Ми маємо довірятися в любові і наперекір тілесним переконанням приймати постулати віри. Ми прийшли, щоб навчитися вірити, сприймати у вірі тих, кого бачимо і молитися за тих, кого не бачимо. Ми повинні бути закваскою перед людьми, щоб вистояти і мати витривалість до перемоги. Ви свяшенники – капелани є цією закваскою, яка міняє ментальність, дає сили боротися і перемагати. Скільки нам потрібно сил, щоб виплекати покликання і інших закликати. Молимося про це, щоби ми могли бачити світлий день нашої Держави, Церкви і віри, світлий день наших змагань, щоб в нашому житті Євангелія свопнилося, щоб випробування і очікування прийшли в радості.

Пресвята Богородиця все це пережила у своїй долі земного життя і не перестала довірятися Богові. Не втрачаймо нашої віри і надії, щоб благодать Божа за молитвами Богородиці увійшла в наше життя».

У цей день до Марійського духовного центру з’їхалися представники Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної пенітенціарної служби України, військовослужбовці силових структур України та члени їхніх родин, добровольці, ветерани АТО/ООС, родини загиблих воїнів, ліцеїсти, військові капелани різнихконфесій, волонтери, миряни, представники влади та громадськості, а тисячі інших людей долучилися до паломництва через онлайн трансляцію “Живого ТБ”.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336