build professional website

Пошук по сайту

Священники Сокальсько-Жовківської єпархії пройшли щорічні реколекції

З 19 липня по 6 серпня 2021 р. Б., у реколекційному центрі «Світлиця», що у Брюховичах, священники Сокальсько-Жовківської єпархії пройшли щорічні реколекції. Духовні науки провадив о. Мирон Шевчук, редемпторист.

СВІТЛИНИ

Протягом реколекцій священники розважали над книгами Старого Завіту, а саме над Книгою Виходу.

Щоденно у каплиці священнослужителі звершували Божественну Літургію та молитву Добового кола, також кожного вечора підносилася молитва за Україну.

Протягом днів віднови духа богослужіння очолювали Архиєреї Сокальсько-Жовківської єпархії, владика Михаїл та владика Петро.

«Нас Бог покликав у світі, який сотворив, щоб робити його досконалішим. Дивно, Бог Творець, Всесильний, зробив світ у якому ми цілком не розуміємося, а він хоче, щоб ми цей світ робили кращим, доречним.

Катехизм навчає: «Християнське сприйняття світу постає із вдячності Богові за дар світу, ця вдячність породжує відкритість людини до світу та земних справ, відкриває їх духовний вимір».  Не все ще відкрито, але ми дякуємо за нашу взаємодію у світі. Вдячність є першим кроком, щоб відкрити для себе цей духовний вимір. Також Катехизм навчає, що своєю діяльністю та працелюбністю, людина долучаючись до майстерності і мудрості робить цей світ, творіння, космос іще прекраснішим, ніби ми такі обмежені у своїх можливостях, але Бог через нашу обмеженість і недосконалість робить нас досконалими. Церква хоче вести нас до майстерності і мудрості в багатстві, яке Господь нам дає і хоче відкривати нам, щоб ми мали католицьке розуміння світу. Через сотворені речі ми спілкуємося з Богом, ми не можемо знецінювати у світі своє життя. Нашим завданням є все робити на славу Божу.

Церква – це Божа інституція. У Церкві є послух і через довір’я Богові - Церква хоче вести нас до досконалості.  Довіряймося всі Богові і Церкві. Щоби зреалізувати всі наші думки і бажання треба часу і молитви. Бог за все винагородить, у Бога нічого не є забутим. Закликаю всіх до жертвенної, терпенної і вирозумілої любові, щоб могти розуміти Церкву і покликання кожного.» - Із проповіді владики Михаїла.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336