build professional website

Пошук по сайту

У катедральному соборі відзначили храмовий празник

У понеділок, 12 липня 2021 р. Б., у катедральному соборі св. первоверх. апп. Петра і Павла у Сокалі відзначили храмовий празник. Урочисте богослужіння очолив Правлячий Архиєрей Кир Михаїл у співлужінні єпископа – помічника Кир Петра, протопресвітерів Сокальсько – Жовківської єпархії та духовенства катедрального собору.

СВІТЛИНИ

«Сьогодні нас збагачує Церква у якій ми святкуємо віру Ісуса Христа, віру св. апп. Петра і Павла, котрі її прийняли від Христа, нею захопилися, перейнялися і посвятили своє служіння. Ця віра сьогодні прийшла до нас і ми ідентифікуємо себе з вірою апостолів Петра і Павла, з вірою сучасного Петра – єпископа Риму, який виконує свій уряд від Христа для Церкви Христової, щоб пасти стадо. Апостол Петро отримав ключі від Царства Небесного, щоб послужити нам в Церкві. Церква – це ми, це Христос. У цьому полягає наша віра, щоб в нашому житті відкрити цю Церкву для себе, як її відкрили апостоли. Вони були боязкими, незрозумілими, недовірливими, але згодом їм Церква відкрилася. Пригадуємо об’явлення ап. Павлові, як він осліп, але потім йому відкрилися очі і він перемінився, ці переміни зробила віра. Йому перевернувся світ, він почав любити і проповідувати Христа і його любов і пізнав багато переслідувань і небезпек. Якої стійкості він досягнув через те, що йому Господь обіцяв – стати вибраним посудом для того, щоб на ньому приносилась жертва і він витримав у всіх випадках життя. Господь його перемінив, він пережив цей досвід віри.

Катехизм нас навчає, що Церква Христова – це люд Божий, об’єднаний у Святому Дусі, звершує своє служіння впродовж історії, серед переслідувань і утіх Божих, звіщаючи Воскреслого Христа. Так як ап. Павло серед переслідувань сприймав силу Воскреслого Христа, і сьогодні промовляє нам про себе, про віру, про життя і покликання до тої самої Церкви. Віра приходить до нас від апостолів з великим переконанням. Сила Божа у переслідуваннях є більша за страждання.

Апостоли керувалися вірою та вірністю Ісусові Христові. Тільки Божа любов допомагала йти апостолам до ворогів та до поган. Це наше повсякденне завдання – любити один одного.» - із проповіді владики Михаїла.

Після Божественної Літургії Кир Михаїл привітав владику Петра із днем іменин та третьою річницею архиєрейської хіротонії.

Архиєрей освятив ікони первоверх. апп. Петра і Павла для кожного деканат парафії.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336